Radomljanke so se prebile v pokalni polfinale

Članska ekipa ŽNK Radomlje je v Velesovem potrdila uvrstitev v polfinale pokalnega tekmovanja. Domačo mrežo je dvakrat zatresla Zala Kuštrin, napredovanje je potrdila Ana Černelič.

Zala Kuštrin je Radomljanke v vodstvo popeljala že v uvodni minuti, kar je gotovo eden najhitrejših zadetkov v slovenskem pokalnem tekmovanju. Bovčanka je bila natančna z bele točke, potem ko je sama izsilila prekršek za najstrožjo kazen.

Ekipa ŽNK Cerklje se je na domači zelenici znova pokazala za čvrstega tekmeca, ki ni puščal veliko prostora za uigrane akcije. Najlepša priložnost za povišanje prednosti je pripadla Ines Krajnc, a je ob odmoru ostalo pri zadetku iz uvodne minute.

Se je pa domača mreža drugič tresla v 64. minuti, znova po udarcu Zale Kuštrin. Primorka je v svojem slogu uspešno izvedla prosti strel z leve strani igrišča, s soigralkami pa se je veselila 99. zadetka v članski karieri.

Najboljša strelka Radomelj v prejšnji sezoni je kmalu po drugem zadetku zapustila zelenico, zmago rumenosrčnih pa je potrdila prav igralka, ki jo je zamenjala. Ana Černelič je v 81. minuti z glavo zadela po kotu, dolgoletna igralka našega kluba pa se je veselila prvega gola po povratku v člansko ekipo rumenih.

Aljaž Gornik je bil po napredovanju v pokalni polfinale zadovoljen s celotno predstavo svojih varovank: “Kot pričakovano je za nami izjemno zahtevna tekma. Skozi celotno tekmo smo morali zelo močno garati, da smo na koncu zmagali in se uvrstili v polfinale pokalnega tekmovanja. Pristop, delovna vnema, osredotočenost igralk in želja po zmagi so bili na zelo visokem nivoju. Dekleta je potrebno pohvaliti, saj so, glede na našo mladost, opravile s prvim zrelostnim izpitom v tej sezoni. Tokratna tekma je torej pravi smerokaz na kakšen način mora naša ekipa delovati v tej sezoni.”

Članska ekipa bo naslednjo preizkušnjo odigrala že v nedeljo. Radomljanke bodo na prvi domači tekmi gostile ptujsko zasedbo ŽNK DoxaKey.

ŽNK CERKLJE – ŽNK RADOMLJE 0:3 (0:1)
Strelke: Zala Kuštrin (1’/11m, 64′), Ana Černelič (81′).
ŽNK Cerklje: Lara Rozman (82′ Maja Ševo (88′ Anita Korošec)), Klavdija Trdina (62′ Pia Božič), Marcela Kos, Hana Lebar, Hana Feratović, Simona Jelovšek, Špela Perčič, Gloria Alič (89′ Ajda Robas), Nika Koprivnikar, Ines Rozman (73′ Zala Šenk), Neža Čebašek. Trener: Primož Štrajhar.
ŽNK Radomlje: Živa Galjot, Tija Vrhovnik (86′ Tajda Hlebec), Korina Janež, Zala Kuštrin (69′ Ana Černelič), Eva Vodušek, Daša Dolenšek, Katarina Gadnik, Dairine Rovšek, Neli Hofman (88′ Nina Mc Quarrie), Ines Krajnc (62′ Nina Mele), Margit Kosirnik (90′ Ajda Kličić). Trener: Aljaž Gornik.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar

Tagi