Radomljanke so se pogumno upirale Olimpiji

V majskem pokalnem finalu bomo spremljali ljubljanski obračun. Mlada članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje je ob desetletnici ustanovitve na domači zelenici izgubila z Olimpijo, a se je zasedbi reprezentantk po robu postavila z dobro igro.

Radomljanke, ki so jih s tribune spodbujale tudi igralke mlajših selekcij, so v dvoboj z aktualnimi pokalnimi prvakinjami vstopile s hrabro držo in napadalno igro. Ljubljančankam v uvodne četrt ure igre praktično niso dopustile preko polovice igrišča. V uvodnih minutah so si pripravile nekaj obetavnih situacij, v najlepši se je v 11. minuti znašla Zala Kuštrin. Primorka se je soočila z Niko Šapek, vendar merila mimo desne vratnice.

Olimpija je do prve nevarnejše priložnosti prišla v 18. minuti, ko pa je diagonalni strel Izabele Križaj poletel mimo leve vratnice Žive Galjot. Domača vratarka je dobro posredovala tudi tri minute kasneje, ko je predložek Manje Rogan zaustavila pred Izabelo Križaj. So se vodstva v zeleno-belem taboru veselili v 26. minuti. Manja Rogan je izkoristila zmedo pred domačimi vrati.

V 30. minuti, po strelu Ane Milović, je Laura Šenk preprečila podvojitev prednosti, kar je Ljubljančankam uspelo v 36. minuti. Po kotu je bila najvišja Evelina Kos. Rumenosrčna četa se je vnovič prebudila v končnici prvega polčasa. Sara Gradišek je najprej streljala mimo gola, v zadnji minuti polčasa pa je Zala Kuštrin izsilila prekršek Lare Klopčič za najstrožjo kazen, ki jo je sama suvereno izvedla.

V drugem polčasu je bilo priložnost manj, domača mreža pa se je v 58. minuti tresla tretjič. Izabela Križaj je prodrla po levi strani igrišča, po njeni podaji pa je z bližine zadela Barbara Kralj. Le tri minute kasneje je po izbiti žogi silovito udarila Manja Rogan, vendar streljala v prečnik, v 65. minuti pa je Evelina Kos še drugič izkoristila predložek iz kota.

V končnici tekme je Nika Šapek ukrotila nevaren udarec Zale Kuštrin z desne strani igrišča, v predzadnji minuti pa so Ljubljančanke po kotu Bovčanke žogo preusmerila v okvir svojih vrat, ne pa tudi v mrežo. Kljub porazu si dekleta zaslužijo pohvale za prikazano predstavo.

“Ocena predstave je zelo pozitivna. Tekmo smo odigrali na zelo visokem nivoju, predvsem prvih 20 minut je bilo fantastičnih, takrat smo bili trikrat boljši v vseh elementih nogometne igre. Velika škoda, da premoči nismo znali unovčiti, saj smo imeli zelo lepo priložnost za zadetek. Ne glede na to, dekleta so odigrala odlično tekmo, na koncu pa je odločilo to, da je ekipa Olimpije veliko izkušenejša in je na ta način tekmo obrnila v svojo korist. Še enkrat, menim, da smo odigrali fantastično tekmo. Vsi, ki znajo gledati s strokovnimi očmi, so jasno videli, kako dobro so igrale naše igralke. To je prava pot, da se razvijejo do nivoja, ko bodo lahko v prihodnosti zmagovale takšne tekme in bodo konkurenčne na mednarodnem nivoju,” je po tekmi dejal trener Aljaž Gornik.  

ŽNK RADOMLJE – ŽNK OLIMPIJA 1:4 (1:2)

Strelke: Zala Kuštrin (45’/11m); Manja Rogan (26′), Evelina Kos (36′, 65′), Barbara Kralj (58′)

ŽNK Radomlje: Živa Galjot, Maša Osojnik (62′ Neli Hofman), Korina Janež, Zala Kuštrin, Sara Gradišek (73′ Nina McQuarrie), Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Tajda Hlebec, Margit Kosirnik, Tinkara Testen, Laura Šenk. Trener: Aljaž Gornik.
ŽNK Olimpija: 
Nika Šapek, Evelina Kos, Barbara Kralj, Vanja Duronjić, Eva Vodušek (80′ Ema Erman), Manja Rogan, Ana Milović, Anja Prša (76′ Daša Dolenšek), Neva Kumalić (46′ Urška Bratuša), Izabela Križaj, Lara Klopčič. Trener: Miki Kondić.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

 

Tagi