Radomljanke prvič vadile pod vodstvom Mateja Rožiča Mavriča

»Delo naj bo vidno na igrišču, ne v besedah«

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je po poletnem premoru pričela priprave na novo sezono. Trening rumenosrčnih v Športnem parku Radomlje je prvič vodil novi strateg Matej Rožič Mavrič.

»Prvi vtis je v redu, dekleta so zelo angažirana. Vtis, ki veliko pove, je ta, da ima ekipa potencial, je pa pred nami dosti dela. Naši rezultati oziroma delo naj bodo vidni na igrišču, ne pa v besedah,« je po prvem treningu v vlogi stratega ŽNK Radomlje Medex dejal Matej Rožič Mavrič, ki trenutno deluje tudi kot trener v štabu ženske članske izbrane vrste Slovenije. Pomočnica glavnega trenerja Katarina Jagarinec, Bor Žnidaršič pa je zadolžen za delo z vratarkami.

Petinštiridesetletni Primorec je ekipo uvodoma nagovoril v dvorani Kulturnega doma Radomlje, nato pa se je s svojimi varovankami preselil v Športni park Radomlje. Le-ta bo vse do zaključka avgusta, ko se bo pričelo državno prvenstvo, osrednje domovanje rumenosrčnih, ki sicer še niso vadile v popolni zasedbi. Radomljanke bodo priprave opravile v domačem okolju, v tujino pa se bodo odpravila zaradi mednarodnih pripravljalnih tekem. Spored poletnih obračunov bodo v klubu razkrili v prihodnjih dneh, ravno tako kot tudi novinke v ekipi.

Zahtevne tekme bodo služile kot dobra priprava na prihajajoče tekmovalne preizkušnje: »To so tekme, na katerih se lahko samo učimo. V prvi fazi bo predvsem pomembno, da bomo nabirali prepotrebno kondicijo in izpolnjevali taktične zamisli. Nasprotniki so težki, vendar z namenom, da dekleta spravimo do tega, da bodo pripravljene na zahtevne tekme, ki nas čakajo v prvenstvu.«

Celotnemu pogovoru z nekdanjim reprezentantom Slovenije, ki se lahko pohvali z več lovorikami ter igralskimi izkušnjami iz Nemčije, Avstrije in Norveške, prisluhnite v priloženem posnetku.

Peter Dominko; Foto: ŽNK Radomlje Medex

Tagi