Radomljanke po vodstvu izgubile z Muro

Blizu, a znova predaleč. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se je znova dobro kosala s soboško Muro, z golom Noelle Vilčnik tudi povedla. Sobočanke so v zadnji četrtini dvoboja izkoristile igralko več in s preobratom prišle do nove zmage.

Prvo nevarnejšo akcijo so v deveti minuti odigrale Sobočanke, a je Ajda Zajc v osrčju kazenskega prostora blokirala poskus Špele Kolbl. Josy Matos je v 12. minuti zapretila po kotu, Brazilka je s kakšnih 12 metrov streljala mimo leve vratnice. V 19. minuti je napako v zadnji vrsti rumenih izkoristila Špela Kolbl, a je Nuša Vidrih pravočasno zapustila svoja vrata, soboška kapetanka pa je streljala mimo vrat. Domača vratarka se je izkazala minuto kasneje, ko je dobila soočenje z Anjo Eferl.

V 22. minuti se je prva priložnost ponudila Radomljankam, a so sodniki akcijo še pred strelom Margit Kosirnik. V 31. minuti, po prostem strelu Kaje Korošec, je bila Evelina Kos prekratka, žoga pa je poletela mimo desne vratnice. V 41. minuti je akcijo Josy Matos zaključila Margita Vasović, ki pa je merila nekaj metrov mimo bližnje vratnice. Nuša Vidrih se tik pred polčasom ni pustila presenetiti s poskusom Eveline Kos, ki je sprožila praktično s sredine igrišča.

Drugi polčas so precej bolje odprle Radomljanke, ki so v 52. minuti tudi povedle. Sara Gradišek je s podajo v prostor zaposlila Noelle Vilčnik, napadalka rumenih je bila prehitra za zadnjo vrsto bivšega kluba, Ivo Kocijan pa je z roba kazenskega prostora premagala s strelom v daljši levi kot. Sobočanke so odgovorile dve minuti kasneje, ko pa je Špela Kolbl z glavo merila preko domačih vrat. Po uri igre je bila z glavo premalo natančna tudi Ajda Zajc, ki je poskušala po kotu Laure Šenk.

V 67. minuti je po samostojnem prodoru preko leve strani igrišča zapretila Margit Kosirnik, ki pa je z zahtevnem zatresla zunanji del mreže. V 71. minuti, po prekršku nad Špelo Kolbl, je morala igrišče po drugem rumenem kartonu zapustiti Jona Javorič, Radomljanke pa so srečanje nadaljevale z deseterico. Črno-bele so številčno prednost izkoristile v 76. minuti, ko Radomljanke po kotu niso uspele izbiti žoge, Špela Rozmarič pa je zadela z osmih metrov.

 

Sobočanke so z igralko več še drugič zadele v 83. minuti, ko je podajo z desne strani igrišča izkoristila Kaja Korošec. Radomljanke so v iskanju izenačenja krenile napad, Kaja Korošec pa je v 92. minuti zaključila protinapad Mure za zmago z 1:3.

»Prvi vtis je, da smo ponosni na dekleta, hkrati pa razočarani in jezni nase. Čeprav smo zadnjih 15 minut imeli igralko manj, smo izenačujoči gol prejeli iz popolnoma rešljive situacije. Ta situacija nas boli, ker se je tekma po tem obrnila. Prepričan sem, da bi tekmo zaključili v svojo korist, če bi uspešno rešili to akcijo. Ne glede na to smo ponosni, da so dekleta odigrala odlično tekmo, povedle, nasprotnice pa so bile v drugem polčasu praktično nenevarne do naše izključitve. So pa te tekme za nas zelo pomembne, saj dekleta dobijo izkušnje, da na takšni ravni ne sme biti popuščanja niti za sekundo, saj se na tej ravni kaznuje vsaka najmanjša napaka. To je nauk za naprej, da bomo še boljši in rezultatsko uspešnejši,« je po dvoboju dejal trener Aljaž Gornik, ki je ob poškodovani Naji Poje Mihelič pogrešal Nino McQuarrie in Sajro Handžić.

ŽNK RADOMLJE MEDEX – ŽNK MURA NONA 1:3 (0:0)

Strelke: Noelle Vilčnik (52′); Špela Rozmarič (76′), Kaja Korošec (83′, 92′). Rdeči karton: Jona Javorič (71′).

ŽNK Radomlje Medex: Nuša Vidrih, Jona Javorič, Tinkara Testen, Ajda Zajc, Tajda Hlebec, Maja Madon, Sara Gradišek, Laura Šenk (87′ Katarina Gadnik), Maša Osojnik (79′ Ana Gerjolj), Noelle Vilčnik (84′ Monika Kastelec). Trener: Aljaž Gornik.
ŽNK Mura Nona: Iva Kocijan, Tija Šoštarič Karič (71′ Ines Sok), Evelina Kos, Špela Rozmarič, Thalita (65. Živa Rakovec), Margita Vasović (65′ Lucija Kos), Kaja Horvat (79′ Neli Hofman), Kaja Korošec, Josy Matos, Špela Kolbl, Anja Eferl. Trener: Amir Karić.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi