Radomljanke po pokalnem napredovanju slavile še visoko ligaško zmago

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v tretjem krogu Ženske nogometne lige Triglav z rezultatom 7:0 ugnala ekipo ŽNK Gažon Le-log.

Radomljanke so po sredini pokalni zmagi prvič v sezoni 2024/25 gostile še ligaško preizkušnjo, tudi tokrat pa so se na domačem igrišču razveselile zmage. Rumenosrčne so povedle že v uvodni minuti srečanja, ko je po podaji Jone Javorič prvi članski zadetek dosegla Barbara Pšeničnik. V peti in deseti minuti je zaostanek Primork povišala Ula Omerzu, ki je še drugič v tednu dni zadela iz prostega strela. Izid polčasa je v 17. minuti postavila Ajda Zajc, ki je po podaji Sare Medić zabila prvič v članskem državnem prvenstvu.

V nadaljevanju dvoboja smo spremljali podobno sliko, Radomljanke so tudi v dežju prevladovale in so si ustvarile še nekaj zrelih priložnosti. Z nekaj posredovanji se je v golu Gažona izkazala posojena vratarka Radomelj Žana Galjot, ki je v drugem polčasu še trikrat pobrala žogo iz svoje mreže. V 49. minuti je prvi ligaški gol v rumenem dresu dosegla Varja Špiler, v 67. minuti pa je »hat-trick« z mojstrskim zadetkom zaokrožila Ula Omerzu. Za končnih 7:0 je pet minut kasneje zadela še Taja Jakopič, še tretja igralka večera, ki se je razveselila članskega prvenca.

»Tako kot proti Cerkljam, smo tudi tokrat dobro začeli tekmo, kot smo se tudi dogovorili. Razumljivo je, da smo v nadaljevanju padli, saj se nismo zadržali prvotnih zadev. Ko je hitro 3:0, je tako. V drugem polčasu smo poskušali z mladimi igralkami to nadgraditi, moram pa priznati, da je v prvem polčasu kljub mladosti odlično začela tudi Barbara in debitirala z zadetkom. Vesel sem predvsem tega, da sta nocoj kar dve igralki kadetske selekcije dosegli gol. S tem vidijo, da zmorejo in lahko konkurirajo v članski ekipi. To je samo še ena stopnica več v gradnji te ekipe,« je po najvišji zmagi v sezoni dejal Matej Rožič Mavrič.

Četrti krog državnega prvenstva prinaša novo gostovanje, rumenosrčne se bodo brez kadetskih reprezentantk pomerile z ŽNK Ljubljano: »Morali bomo biti na najvišji ravni, se do potankosti in dobro pripraviti na tekmo. Žal nekaj igralk odhaja v reprezentanco, predvsem mlade, ki dvigujejo ritem igre v drugem polčasu. Tako pač je, na to se je treba privaditi, sem pa prepričan, da ta dekleta zmorejo in lahko premagajo vsakega v tej ligi, res pa je, da je pred njimi še ogromno dela.«

ŽNK RADOMLJE MEDEX – ŽNK GAŽON LE-LOG 7:0 (4:0)

Strelke: Barbara Pšeničnik (2′), Ula Omerzu (5′, 10′, 67′), Ajda Zajc (18′), Varja Špiler (49′), Taja Jakopič (72′). ŽNK Radomlje Medex: Živa Galjot, Ajda Zajc (62′ Nika Hojč), Ula Omerzu, Špela Gerbec, Taia Doles, Katarina Gadnik, Jona Javorič, Barbara Pšeničnik (46′ Varja Špiler), Sara Medić, Brina Omejec-Židan (46′ Taja Jakopič), Nika Bazjak (73′ Anamarija Močnik). Trener: Matej Rožič Mavrič.

ŽNK Gažon Le-Log: Žana Galjot, Katarina Bikarević, Maruša Lovrečič, Katjuša Jugovac (77′ Ela Bassanese), Gaia Delbello (65′ Vaneja Kalin), Uma Vatovec (77′ Gaja Ambrožič), Tjaša Gregorič (60′ Tina Turk), Tarin Požru, Lana Zec (60′ Gaja Zahar), Nika De Faveri, Brina Lovrečič. Trener: Robert Zirnstein.

Peter Dominko, ŽNK Radomlje

Tagi