Radomljanke ostajajo pri polnem izkupičku, v nedeljo derbi z Ljubljano

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je z ekipno predstavo dobila tudi tretjo tekmo ŽNL Triglav Zdravje, z devetimi točkami pa ostaja na vrhu lestvice. Pod enajst zadetkov v mreži Primorja se je podpisalo sedem različnih strelk.

Radomljanke so v sončni Ajdovščini, kjer so se merile tudi z dolgoletno članico rumenih Tijo Vrhovnik, ki je po prekinitvi nogometne upokojitve prvič zaigrala v rdeče-črnem, hitro zapretile. Nina McQuarrie je v drugi minuti tekme s 17 metrov zatresla desno vratnico. V peti minuti, po predložku Ane Gerjolj, je bila z glavo nevarna Naja Poje Mihelič, ki pa je iz zahtevnega položaja streljala preko vrat. So se pa rumenosrčne veselile minuto kasneje, vnovič je podajal Ana Gerjolj, Naja Poje Mihelič pa je z glavo zadela ob bližnji vratnici.

V 11. minuti je Sara Gradišek podala v prostor, Lea Dolinar je pobegnila domači obrambi in z desne strani kazenskega prostora podvojila prednost. Sledila sta zgrešena poskusa Sare Gradišek in Lee Dolinar, nenatančna pa je bila tudi Nina McQuarrie. Slednja je bila uspešnejša v 29. minuti, ko je z bližine zadela po predložku Laure Šenk. Radomljanke so bile pet minut kasneje še po lepi ekipni akciji, ki jo je s podajo v prostor pričela Lea Dolinar, po nesebični asistenci Laure Šenk pa je z desne strani zadela Maša Osojnik.

V 36. minuti, po prekršku nad Saro Gradišek, je Katarina Gadnik izkoristila najstrožjo kazen, le nekaj sekund kasneje pa je bila po novem predložku Laure Šenk uspešna Nina McQuarrie. Ista igralka se je v 40. minuti veselila še tretjič, po kotu je zadela iz obrata, za t.i. hat-trick pa je potrebovala zgolj 11 minut od prvega zadetka. Izid prvega polčasa je v 43. minuti postavila Sara Gradišek, ki je po dvojni podaji z Mašo Osojnik z diagonalnim udarcem zadela v desni kot Monike Stjepanović.

Tudi v drugem polčasu smo spremljali podobno sliko kot v prvem, Radomljanke so imele igro pod svojim nadzorom. V uvodnih minutah po odmoru velja omeniti poskus Laure Šenk, vendar je strel z razdalje odbila Monika Stjepanović. Čuvajka ajdovske mreže je bila na mestu tudi v 56. minuti, ko je Tinkara Testen sprožila z 20 metrov. Nina McQuarrie se je v 56. minuti, po udarcu z desne strani kazenskega prostora, podpisala pod četrti zadetek na tekmi.

Kmalu zatem, v 58. minuti, je bila natančna tudi Naja Poje Mihelič, ki je z drugim golom na srečanju zadela za vodstvo z 0:10. V nadaljevanju srečanja smo videli še nekaj poskusov, ki pa niso našli poti v mrežo. Nina McQuarrie je v 65. minuti soočenju z Moniko Stjepanović nastreljala vratarko, minuto zatem pa je Tinkara Testen s 25 metrov merila tik nad prečnik. Tajda Hlebec je v 73. minuti streljala mimo vratnice, natančnejša pa je bila v 86. minuti, ko je Monika Stjepanović odbila prvi poskus, klonila pa je po drugem.

»Ocena je podobna kot po prejšnjih tekmah, znova smo morali napadati večino časa, kar smo počeli zelo uspešno. Na različne načine smo prihajali do zaključnih udarcev, dali smo lepo število golov, veseli pa dejstvo, da smo imeli sedem različnih strelk. To kaže na specifično moč ekipe v letošnji sezoni, saj lahko zadetke zabijamo z različnimi igralkami, kar je velika moč. Lahko pa to počnemo samo takrat, ko igramo kot ekipa. To zaenkrat počnemo zelo dobro, tako da smo zelo veseli. V tem stilu je potrebno nadaljevati,« je po podaljšanju uspešne serije dejal trener Aljaž Gornik.

Radomljanke se bodo v četrtem krogu ŽNL Triglav Zdravje pomerile z ŽNK Ljubljana. Srečanje bo odigrano v nedeljo, ob 16:30, v Športnem parku Radomlje.

PRIMORJE GAIA NATURELLE – ŽNK RADOMLJE MEDEX 0:11 (0:8)
Strelke: Naja Poje Mihelič (6′, 58′), Lea Dolinar (11′), Nina McQuarrie (29′, 37′, 40′, 56′), Maša Osojnik (34′), Katarina Gadnik (36’/11m), Sara Gradišek (43′), Tajda Hlebec (86′).
Primorje Gaia Naturelle: Monika Stjepanović (80′ Alenka Bric), Sara Ušaj, Ksenija Marolt, Lia Bajec, Marija Capuder, Zoja Fras, Maruša Jerkič, Vita Dodič, Dorina Kiralj (62′ Zoja Čebokelj), Špela Pavlin, Tija Vrhovnik (72′ Lia Mikuž). Trener: Jan Polanc.
ŽNK Radomlje Medex: Živa Galjot (46′ Nuša Vidrih), Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Tinkara Testen (68′ Katjuša Kern), Tisa Podkrajšek, Sara Gradišek, Lea Dolinar (68′ Katjuša Kern), Maša Osojnik (60′ Tajda Hlebec), Laura Šenk, Naja Poje Mihelič (68′ Lori Škulj), Nina McQuarrie. Trener: Aljaž Gornik.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi