Radomljanke odločene, da v končnici prvenstva pripravijo še kakšno presenečenje

Z gostovanjem pri ŽNK Mura Nona se za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex pričenja zaključni del letošnje izvedbe Ženske nogometne lige Triglav Zdravje.

Spored v skupini za prvaka bo ob dveh dvobojih s Sobočankami postregel še s tekmami proti Olimpiji in Ljubljani. Pred mladimi Radomljankami je šest zahtevnih preizkušenj, a je četa trenerja Aljaža Gornika to pomlad že pokazala, da se lahko dobro upira favoriziranim nasprotnicam.

»V zaključni del letošnje sezone vstopamo s pozitivno energijo. V zaključku prvenstva želimo pridobiti čim več novih izkušenj in seveda tudi točk. Cilj v tem delu sezone je, da se čim bolje dokažemo in pripravimo še kakšno presenečenje,« pred gostovanjem na prekmurski ravnici pravi Nika Bazjak.

Radomljanke so se z Muro nazadnje srečale konec marca, v 17. krogu ŽNL Triglav Zdravje. Po zelo dobri obrambni predstavi ekipe, ki ji je v golu odlično poveljevala Maja Zajc, je bil obračun odločen po avtogolu. »Pozitivna spoznanja s prejšnjega srečanja proti Muri so, da smo same sebi dokazale, da je moč konkurenčno tekmovati z ekipami na vrhu lestvice,« se Nika spominja zadnje tekme z Muro.

Jasno je, da bo tudi tokrat potrebno biti osredotočen pri zadolžitvah v fazi branjenja. Kakšen bo recept Radomljank? »Črno-belim se bomo skušale zoperstaviti tako, da bomo poslušale trenerjeva navodila, igrale ekipno in se na igrišču borile po svojih najboljših močeh,« odgovarja obrambna igralka rumenih.

Mlada ekipa sicer s tekme v tekmo nabira pomembne in prepotrebne izkušnje. »Menim, da bodo izkušnje pripomogle k temu, da bomo srečanje odigrale bolje. Z večino igralk se zdaj že dobro poznamo in poznamo njihov slog igre. Verjamem pa tudi, da bodo izkušnje s prejšnjih tekem pripomogle k boljši podobi na igrišču,« še pravi Nika Bazjak, ki je v letošnji sezoni odigrala 12 ligaških preizkušenj.

Nedeljski obračun v Beltincih se bo pričel ob 15. uri, spremljali ga boste lahko tudi v prenosu na spletni strani NZS.

Avtor: ŽNK Radomlje Medex; Foto: ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi