Radomljanke november odpirajo z gostovanjem v Fazaneriji

Z vstopom v november se pričenja zadnji mesec jesenskega dela sezone, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex ga bo odprla s četrtkovim gostovanjem v soboški Fazaneriji.

Radomljanke bodo v zaostalem srečanju osmega kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje izzvale vodilno ekipo prvenstva. ŽNK Mura Nona. Črno-bele na osmih tekmah še niso oddale točke, tudi v četrtkovem popoldnevu pa jim kot državnim prvakinjam pripada vloga favoritinj.

Kljub temu v rumenosrčni zasedbi zagotavljajo, da bodo znova dali vse od sebe. »V Prekmurje se odpravljamo samozavestno in z željo po zmagi. Igrati bomo morale čim bolj zbrano, tako v napadu kot tudi v obrambi ter izkoristiti priložnosti, ki si jih bomo ustvarile,« gostovanje v Murski Soboti napoveduje Margit Kosirnik.

Dres Mure nosi nekaj nekdanjih članic ŽNK Radomlje Medex, bo to predstavljalo dodatno mero zagona? »Drži, v nasprotni ekipi je nekaj bivših igralk Radomelj, kar predstavlja še dodatno motivacijo, da premagamo nekdanje soigralke, ki jih dobro poznamo. Seveda pa je to še dodatna želja po dokazovanju in napredku,« odgovarja dolgoletna igralka rumenih.

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je oktober zaključila s tekmo proti Cerkljami. Kako je zmaga vplivala na dekleta? »Zmaga je bila zelo pomembna za dvig samozavesti ekipe in tako še bolj osredotočeno vstopamo v zadnji mesec jesenskih tekem,« poudarja 19-letna Komendčanka, ki se počasi, a nezadržno bliža proti 50. tekmi v članskem prvenstvu.

Kot predstavnica generacije 2004 že spada med izkušenejšimi igralkami članske ekipe. Je v vlogi na kot tudi izven igrišča karkoli drugače kot v prejšnjih sezonah? »Res je, sem že med najstarejšimi, kar predstavlja odgovornost in da pomagam ekipo držati skupaj. Moja vloga je enaka kot prejšnje sezone, opravljam svoje naloge na igrišču in spodbujam ekipo, tako na kot izven njega,« meni Margit, ki je rumeni dres v tekmovanjih pod okriljem NZS prvič oblekla že v sezoni 2015/16.

Ekipa je v novo sezono vstopila izjemno mlada, kakšna je ocena dosedanjih rezultatov in kakšne so želje za zaključek jesenskega dela sezone? Rumenosrčne bodo po tekmi z Muro igrale še z Dravo, Olimpijo in Ljubljano. »Smo zelo mlada ekipa, kar pa ne pomeni, da ne moremo biti konkurenčne ostalim ekipam. Želje ostajajo enake, dobiti vse tekme in tako ostati na dobrem položaju lestvice pred nadaljevanjem sezone,« je bila jasna Margit Kosirnik.

Četrtkova preizkušnja v Fazaneriji se bo pričela ob 15. uri. Tisti, ki rumenosrčnih ne boste spodbujali v Murski Soboti, lahko pesti stiskate pred malimi ekrani, saj si bo tekmo moč ogledati tudi v prenosu na Planet 2.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi