Radomljanke na zadnje jesensko gostovanje z jasnim ciljem

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex z nedeljskim gostovanjem na Ptuju odpira teden, v katerem bo s tremi ligaškimi preizkušnjami zaključila jesenski del sezone 2023/24.

Gostovanje na Ptuju bo za Radomljanke zadnje v jesenskem delu prvenstva, nedeljsko tekmo v najstarejšem slovenskem pa bodo pospremile tudi kamere Planet 2. Ekipa trenerja Aljaža Gornika v obračun 12. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje vstopa s 14 točkami, Drava je pri štirih. Ptujčanke so krstno točko v prvenstvu poleti osvojile prav v dvoboju z Radomljankami.

Ptujsko zasedbo je tedaj vodil Sandi Bauer, po slovesu pa ga je pred dnevi nadomestil Danilo Lončarič. Gre za novinca v ženskem nogometu, kot trener pa je doslej deloval v domačih Makolah, Majšperku in Slovenski Bistrici, nazadnje pa je vodil člansko ekipo Pragerskega, ki nastopa v petem razredu slovenskega nogometa.

»Tekma na Ptuju zagotovo ne bo lahka, saj je bil rezultat na zadnji medsebojni tekmi izenačen. Igrati bomo morale z veliko zaključki in natančnimi podajami,« nedeljsko srečanje napoveduje Jona Javorič.

Ptujčanke so pod vodstvom novega trenerja odigrale dve tekmi in obakrat ostale brez točk. Po porazu v Velesovem so v nedeljo klonile v zaostali tekmi s Krimom. Štajerke so v Ljubljani igrale brez prve vratarke Neže Forštnarič, ki je poleti blestela v Radomljah in bila s svojimi obrambami osrednja junakinja dvoboja. »Da, poletni remi na domačem igrišču je dodatna motivacija, da v nedeljo osvojimo vse tri točke,« priznava Jona.

Krilna igralka rumenih se je pred dnevi z Nušo Vidrih in Ano Gerjolj veselila treh zmag mladinske reprezentance, ki si je v Čatežu priigrala vrnitev v prvi razred kvalifikacij. Slovenke so premagale Moldavijo, Azerbajdžan in Kosovo, zadnjo tekmo je v začetni enajsterici pričelo še šest nekdanjih članic ŽNK Radomlje Medex.

Šestnajstletna nogometašica priznava, da je ji reprezentančni uspeh dal dodatnega zagona: »V Čatežu je bilo odlično, bila sem zelo vesela in ponosna tako nase kot tudi na celotno ekipo. Vrnitev v ligo A kvalifikacij za evropsko prvenstvo me je še bolj motivirala, da treniram še več in se še bolj dokazujem.«

Pred zimskim tekmovalnim premorom sledijo še tri klubske preizkušnje. Radomljanke se pred zaključkom jesenskega dela prvenstva nahajajo na četrtem mestu lestvice. »Mislim, da nam kljub vsem spremembam, ki so se zgodile pred začetkom letošnje sezone, gre zelo dobro. Mogoče nam je na nekaj tekmah manjkalo le malce sreče,« meni dolgoletna članica rumenih.

Po gostovanju na Ptuju sledita še zahtevna testa na domači zelenici. V četrtek, ob 13. uri, bo v Športnem parku Radomlje gostovala ŽNK Olimpija, v nedeljo, ob 19. uri, pa še ŽNK Ljubljana. »S soigralkami gremo v vsako preizkušnjo po zmago, tako bo tudi na preostalih jesenskih tekmah. Morale bomo biti še veliko bolj zbrane, da bomo lahko upale na zmago,« se zaveda Jona Javorič.

Rumenosrčne svoje pristaše že to nedeljo vabijo na Ptuj, tisti, ki boste ostali doma, pa lahko pesti stiskate pred malimi ekrani. Tekmo si bo moč ogledati v prenosu Planet 2.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi