Radomljanke enosmernega prometa niso na(d)gradile z zmago

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v peklenski vročini vknjižila še drugo točko, a je bila vnovič blizu trem. Ula Omerzu je kar dvakrat zatresla okvir gola Drave, Ptujčanke pa je z nekaj odličnimi posredovanji reševala tudi vratarka Neža Forštnarič. Enosmerni promet ni bil na(d)grajen z zadetkom.

Radomljanke so se v tekmo tretjega kroga podale brez Naje Poje Mihelič in Nike Bazjak. V ŽNL Triglav Zdravje je prav na 16. rojstni dan debitirala Lara Volavšek, prvič pa je v začetni enajsterici članske ekipe zaigrala Nika Hojč. Domača ekipa je zapretila v drugi minuti, ko je po kotu poskušala Katarina Gadnik, a so Ptujčanke izbile žogo, minuto kasneje pa je prav kapetanka rumenih s podajo v prostor zaposlila Margit Kosirnik, ki pa je zadela zunanji del mreže. Katarina Gadnik je s podajo v kazenski prostor pričela tudi akcijo v deseti minuti, ko je do udarca z bližine prišla Ula Omerzu, a se je prvič izkazala ptujska vratarka Neža Forštnarič.

V naslednji minuti je Ula Omerzu prodrla in podala z leve strani kazenskega prostora, Jona Javorič pa je s sedmih metrov merila v čuvajko štajerske mreže. V 14. minuti je Monika Kastelec z dolgo podajo iskala Jono Javorič, ki je pobegnila zadnji vrsti Drave, hitrejša pa je bila tudi od vratarke Neže Forštnarič. Žoge ni uspela spraviti v mrežo, je pa do udarca prišla Ula Omerzu, a je dvoboj vnovič dobila Ptujčanka, drugi poskus pa je poletel preko vrat.

Radomljanke zasedbi Drave niso dopustile veliko, Ptujčanke so do edinega strela na tekmi prišle v 24. minuti, ko pa je Selma Šabotić z 20 metrov streljala mimo vrat Žive Galjot. Gostiteljice dvoboja so po nekoliko skromnejšem obdobju sredi prvega polčasa znova pretile v končnici. V 33. minuti, po podaji Monike Kastelec, se je nova priložnost ponudila Uli Omerzu, udarec z leve strani pa je odbila Neža Forštnarič. Pred odmorom sta sledila še strela z razdalje, Katarina Gadnik je merila v naročje vratarke, Monika Kastelec pa je sprožila preko gostujočega gola.

Živo srebro se je v drugem polčasu že povzpelo preko 30 stopinj Celzija, to pa je vplivalo tudi na igro obeh ekip, saj smo videli precej netočnih podaj. Rumenosrčne so si kljub temu priigrale še dve izredni priložnosti, a je Dravo obakrat rešil okvir vrat, prvič v 61. minuti. Ptujski obrambi je po dvojni podaji z Jono Javorič pobegnila Brina Omejec-Židan, a je soočenje z vratarko z vlečenjem za dres preprečila Anja Lončarič, ki pa jo je odnesla zgolj z rumeno kaznijo. Prosti strel s 17 metrov je izvedla Ula Omerzu, a je vodstvo preprečil prečnik.

V 68. minuti je Ula Omerzu s strelom od daleč zgrešila ptujska vrata, Radomljanke pa so bile precej bližje vodstvu v 74. minuti. Akcijo je pričela Katarina Gadnik, po predložku Jone Javorič pa je do strela s štirih metrov znova prišla Ula Omerzu, a je v padcu zadela levo vratnico. Rumenosrčne so imele v zaključku dvoboja terensko premoč, ki pa je niso uspele kronati z zadetkom.

V 89. minuti se je ob posredovanju in brez stika s katero od igralk poškodovala ptujska vratarka Neža Forštnarič, ker pa so pri Dravi že prej izkoristili tri okna za menjavo, je med vratnici stopila kar Nuša Forštnarič. Tekma se je po triminutni prekinitvi zaradi posredovanja fizioterapevtske službe končala z malce več kot dvominutnim dodatkom, ob koncu katerega je premalo natančno streljala še Margit Kosirnik.

»Današnja tekma je bila podobna kot v prvem krogu proti Cerkljam. Skozi celo tekmo smo napadali, nasprotnik pa se je kakovostno branil, zato ni bilo enostavno prihajati do priložnosti. Kljub vsemu smo imeli dovolj priložnosti, da bi lahko zadeli in zmagali. Žal je zadetek dvakrat preprečil okvir vrat, v preostalih situacijah pa smo bili premalo kakovosti, da bi dosegli gol. Zadovoljni smo s tem, ker ekipa še vedno deluje stabilno, saj na dveh tekmah še nismo imeli resnega udarca na svoja vrata, kar je dober podatek. Narekujemo tudi ritem igre. Dejstvo pa je, da imamo rezerve v zaključku napada, kot pa sem že dejal, je to stvar nadaljnjega uigravanja ter posamične kakovosti in razvoja igralk,« je po novem remiju dejal trener Aljaž Gornik.

Četrti krog ŽNL Triglav Zdravje za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša gostovanje pri ŽNK Ljubljani.

ŽNK RADOMLJE MEDEX – WFC DRAVA PTUJ 0:0 (0:0)
ŽNK Radomlje Medex:
Živa Galjot, Ajda Zajc, Ula Omerzu, Margit Kosirnik, Jona Javorič, Brina Omejec-Židan, Monika Kastelec, Ana Gerjolj, Nika Hojč (69′ Tisa Podkrajšek), Katarina Gadnik, Taia Doles (46′ Lara Volavšek). Trener: Aljaž Gornik.

WFC Drava Ptuj: Neža Forštnarič, Gaja Kirbiš (34′ Rosemari Kepe) (76′ Lana Zalar), Daša Kirbiš, Selma Šabotić, Pia Ciganović, Eva Vidovič, Nuša Štumberger, Anja Lončarič, Maša Potočnik, Nuša Forštnarič, Ela Ušen (55′ Tjaša Jasenc Jakop). Trener: Sandi Bauer.

ŽNK Radomlje; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex

Tagi