Radomljanke čaka spopad s primorskimi nasprotnicami

Člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex po uvodni ligaški zmagi tudi v šestem krogu ŽNL Triglav Zdravje čaka spopad s primorskimi nasprotnicami, rumenosrčne se bodo po Gažonu pomerile še z ajdovskim Primorjem.

Radomljanke so se s prvo zmago sezone povzpele na peto mesto lestvice, tik nad Primorje, ki ima na svojem računu štiri točke. Ajdovke so v prejšnjem krogu v končnici tekme s Cerkljankami iztržile remi. Rumenosrčne so z 10:0 odpravile ŽNK Gažon, kar petkrat je zadela kapetanka Katarina Gadnik, ki se je s skupno 34 ligaškimi goli na četrtem mestu večne klubske lestvice izenačila z Moniko Drobnič.

Med strelke se je minulo nedeljo vpisala tudi vratarka Nuša Vidrih, ki je izjemoma zaigrala v polju. »Je nekaj posebnega, ne zgodi se vsak dan, da vratarka zabije gol. Bila je zelo zanimiva izkušnja, poskušala sem čim bolj pomagati ekipi. Mi je pa še vedno bolj všeč, če igram kot vratarka,« o osebnem mejniku pravi Nuša.

Kako se je ekipa odzvala po zmagi na tekmi z Gažonom? »Zagotovo je imela ta zmaga pozitiven vpliv. Blizu trem točkam smo bili že na vseh dosedanjih ligaških tekmah, proti Gažonu pa smo bile končno nagrajene za trdo delo na treningih. Verjamem, da bomo v tej luči nadaljevale,« je optimistična sedemnajstletnica.

Pred reprezentančnim premorom sledi še gostovanje v Ajdovščini. Kaj bo potrebno storiti za novo zmago? »Že na prejšnjih tekmah smo pokazale, da je naš sistem igre učinkovit, da prihajamo v priložnosti in jih nasprotniku ne puščamo. Proti Gažonu smo igro še bolje razvile, ker smo hitro zadele in to nam je omogočilo tudi malo bolj sproščeno igro v nadaljevanju tekme. Verjamem, da nam bo tudi tokrat lažje, če čimprej povedemo, cilj je jasno tudi, da ne prejmemo gola. Se pa zavedamo, da ima Primorje dobro ekipo in jih ne smemo podcenjevati. Verjamem pa v našo ekipo, da smo sposobno domov pripeljati tri točke,« poudarja mlada vratarka.

Barve Primorja v letošnji sezoni brani peterica nekdanjih Radomljank, Tija in Taja Vrhovnik, Ajda Kličić, Monika Stjepanović in Daša Dolenšek. »To je lahko tudi slabost za nas, saj poznajo naš način igre bolje kot ostale igralke, lahko pa je prednost, saj tudi mi poznamo njih in njihove pomanjkljivosti. Mislim pa, da to vseeno nima bistvenega vpliva na našo igro. V tekmo vstopamo samozavestno in igramo na zmago, ne glede na to, kdo nam stoji nasproti,« meni Nuša.

Zasedba trenerja Aljaža Gornika je na štirih tekmah osvojila pet točk, a želje segajo višje od tega, še pravi Nuša Vidrih: »Rezultatsko trenutno nismo najbolj zadovoljni, saj smo si po petih krogih želele polnega izkupička. Je pa opazno, da je letos liga bolj izenačena kot je bila lani in ‘lažjih’ tekem ni več. Kljub temu da se začetek prvenstva ni iztekel po naših željah, menim, da ni še nič izgubljeno in so še priložnosti, da nadgradimo lanske uspehe.«

Nedeljski dvoboj v prestolnici burje se bo pričel ob 16. uri, tudi s prenosom na Planet 2, kljub temu pa vas vabimo, da rumenosrčne podprete na Mestnem stadionu Ajdovščina.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi