Radomljanke bodo Olimpijo izzvale v Domžalah

Članska zasedba ŽNK Radomlje Medex po zadnjem reprezentančnem premoru sezone odšteva do predzadnje domače tekme v aktualni izvedbi ŽNL Triglav Zdravje.

Nedeljska tekma z ljubljansko Olimpijo bo zaradi napovedane zasedenosti igrišč v Športnem parku Radomlje odigrana na domžalskem igrišču z umetno travnato površino, pričela se bo ob 16. uri. Zaradi rdečega kartona na tekmi z Muro bo srečanje izpustila Jona Javorič, vnovič pa bo med kandidatkami za nastop Margit Kosirnik.

Dolgoletna članica ŽNK Radomlje iz Most pri Komendi se v dvoboj z Olimpijo podaja po reprezentančnih obveznostih v mladinski izbrani vrsti. Mlade Slovenke si v švicarskem Nyonu sicer niso uspele zagotoviti obstanka v skupini A, čeprav so kvalifikacijski turnir odprle z odmevnim remijem proti Angliji.

»Od prve minute smo igrale odločno in samozavestno, kar se je na koncu tudi obrestovalo. Zmanjkalo je nekaj moči v zaključku tekme, a smo vseeno ponosne na ta dosežek, ki si ga bomo zagotovo zapomnile za vedno,« je o spopadu z Angležinjami dejala Margit, ki je bila ob Ani Gerjolj, Tajdi Hlebec, Maši Osojnik, Nei Podbevšek, Lauri Šenk in Noelle Vilčnik ena od sedmih mladinskih reprezentantk iz vrst rumenih.

Če na seznam dodamo še Živo Galjot, Saro Gradišek in Nušo Vidrih, ki so opravile priprave s člansko reprezentanco Slovenije, hitro ugotovimo, da je trener Aljaž Gornik večji del premora pogrešal več kot polovico ekipe. Osemnajstletnica pričakuje borbeno tekmo: »V nedeljski obračun vstopamo samozavestno in pripravljeno. Tekma bo napeta, predvsem pa borbena. Menim, da smo pripravljene in sposobne, da točke ostanejo doma.«

Radomljanke so bile to pomlad že trikrat blizu rezultatskega presenečenja, a je vselej nekaj zmanjkalo. Kaj je še potrebno izboljšati, da bo ekipa osvojila prve točke v nadaljevanju sezone? »Res je, bile smo blizu, a vedno so zmanjkale zaključne malenkosti. V bodoče bomo morale biti bolj zbrane do konca obračunov in tako lahko še presenetimo,« poudarja nogometašica, ki je rumeni dres v tekmovanjih NZS prvič oblekla že v sezoni 2015/16.

V letošnji sezoni je že nekajkrat zaigrala bližje golu, konec poletja pa se je veselila tudi prvenca v članski ekipi Radomelj. Kako se je znašla v tej vlogi? »Že v mlajših selekcijah sem nekajkrat igrala na položaju krilne napadalke, tako da se mi zdi, da sem se dobro znašla,« še pravi Margit Kosirnik.

Vabljeni, da tudi v nedeljo podprete rumenosrčne!

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi