Radomljanke bodo brez izgubljene točke prezimile na vrhu lige DU15 in DU17

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v nedeljo izgubila derbi v Ljubljani, sta se pa konec prejšnjega tedna vnovič izkazali klubski selekciji do 15 in 17 let. Obe bosta brez oddane točke prezimili na vrhu lestvice.

Mlade Radomljanke tudi v letošnji sezoni navdušujejo v državnem prvenstvu za dekleta do 15 in 17 let. Tako selekcija starejših deklic kot kadetinj brani naslov državnih prvakinj, jesenske predstave pa ponujajo dober obet za drugi del sezone.

ŽNK RADOMLJE MEDEX DU17 – ŽNK MONS CLAUDIUS ROGATEC DU17 28:0 (11:0)

Strelke: Špela Gerbec (4′, 16′, 18′, 21′, 22′, 47′, 55′, 68′, 76′, 85′), Jona Javorič (15′), Maja Madon (26′, 34′), Alicija Brinovec (29′, 58′, 61′), Ajda Zajc (42′, 44′, 65′, 79′, 86′), Taja Strgar (66′, 78′), Ula Osolnik (73′, 75′, 77′, 87′, 90′)
ŽNK Radomlje Medex DU17: Maruša Rupnik, Lara Volavšek, Jona Javorič (60′ Taja Strgar), Ajda Zajc, Nika Bazjak, Taia Doles (60′ Kaja Prelovšek), Maja Madon, Špela Gerbec, Brina Omejec-Židan, Ula Osolnik, Alicija Brinovec. Trener: Marjan Grilj.
ŽNK Mons Claudius Rogatec DU17: Rebeka Bajba Sovič, Melani Černelič, Sara Korez, Hana Kramperšek, Zala Novak, Zoja Prevolšek, Julija Skuhala, Kaja Stojnšek, Milana Škopić, Anamari Lia Turk, Neli Turnšek. Trener: Matjaž Šnabl.

Kadetinje že dobro leto in pol ne poznajo poraza na ligaških tekmah, jesenski del prvenstva so zaključile z najvišjo zmago v zgodovini dosedanjih nastopov v kadetskem tekmovanju. Mrežo Rogatčank, ki so v Radomlje pripotovale brez rezervistk, je v četrti minuti načela Špela Gerbec, ki se je z desetimi doseženimi goli zavihtela na vrh ligaške lestvice strelk. Visoko zmago so z zadetki dopolnile še Maja Madon, Alicija Brinovec, Ajda Zajc, Taja Strgar in Ula Osolnik.

Radomljanke imajo po polovici prvenstva pet točk naskoka pred Olimpijo, ki so jo med tednom premagale s 7:0. Mrežo prvih zasledovalk je trikrat zatresla Jona Javorič, ob dveh golih Špele Gerbec pa sta bili uspešni še Katjuša Kern in Maja Madon. Rumene na osmih jesenskih tekmah niso prejele zadetka, kar lahko veseli tudi trenerja Marjana Grilja, ki je pogosto igral s pomlajeno zasedbo, saj so igralke letnika 2006 že priključene članski ekipi.

»Dekletom čestitam, skozi celotno jesen so pokazale odlične predstave. Veseli me veliko število doseženih zadetkov, konec koncev pa tudi to, da niso prejele niti enega gola. To pomeni, da so dobro upoštevale principe, ki jih zagovarjamo v obeh fazah igre. Kaže se usmerjeni proces, ki ga gojimo v zadnjih mesecih oziroma jih klub goji že nekaj let. To prinaša rezultate,« je po jesenskem delu sezone dejal Marjan Grilj.

ŽNK RADOMLJE DU15 – ŽNK CERKLJE DU15 4:1 (2:1)

Strelke: Neža Žagar (21′), Taja Strgar (26′, 41′), Zala Zrim (54′); Natalija Globočnik (23′)
ŽNK Radomlje DU15: Katja Prelovšek, Aneli Kutin Prešeren, Taja Jakopič (40′ Zala Zrim), Kaja Prelovšek, Nika Slapnik, Tajda Mujezinović, Neža Žagar, Taja Strgar, Lana Tatarovac, Maša Erjavec, Anamarija Močnik. Trener: Karmen Ulbin.
ŽNK Cerklje DU15: Lucia Stošić, Lana Ćosić, Monika Globočnik, Lana Fon, Natalija Globočnik, Meta Merljak, Lara Knaflič, Živa Rupar, Tamara Ćosić, Tia Matanović, Klara But. Trener: Simona Jelovšek.

Uspešna jesen je tudi za selekcijo ŽNK Radomlje DU15, ki jo, tako kot v minuli sezoni, vodi Karmen Ulbin. Rumenosrčna četa se lahko ravno tako pohvali s popolnim točkovnim izkupičkom, pred zimskim premorom pa je bila še drugič to jesen boljša od Cerkljanka, ki s s sedmimi točkami zaostanka in tekmo več ostajajo na drugem mestu lestvice.

Derbi vrha lestvice je v meglenem petkovem večeru ponudil zanimivo nogometno predstavo, točke pa so ostale v Radomljah. Gostiteljice dvoboja so povedle v 21. minuti srečanja, ko je v polno merila Neža Žagar, a so se Gorenjke hitro dokopale do izenačenja, dve minuti zatem je izid poravnala Natalija Globočnik. Tudi izid 1:1 ni bil dolgotrajen, saj so Radomljanke v 26. minuti znova vodile, tokrat je v polno zadela Taja Strgar. Kapetanka rumenih je v 41. minuti zadela še drugič, skupno 21. v sezoni, s čimer je najboljša strelka zahodne skupine Lige DU15, zmago pa je šest minut pred koncem tekme potrdila Zala Zrim.

Na zavzetost svojih varovank na treningih in tekmah je ponosna tudi trenerka Karmen Ulbin, ki že pogleduje v pomlad: »Radi bi nadaljevali z dobrim delom, temu primerno pa se naj izkažejo tudi rezultati. Seveda ciljamo na prvo mesto, vendar pa je v ospredju razvoj deklet. Veselimo se drugega dela sezone, komaj čakamo na tekme v skupini za prvaka.«

Celotnima pogovoroma s Karmen Ulbin in Marjanom Griljem prisluhnite v priloženem posnetku.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

 

Tagi