Radomljani prebili led

1. krog PLTS: NK BRAVO : NK KALCER RADOMLJE 0:0

Včeraj se je v športnem parku v Spodnji Šiški, s prvo tekmo začela nova sezona 1. SNL, ki je enaintrideseta po vrsti. Na tekmi, ki si jo je na tribunah ogledalo okrog 450 gledalcev, nismo videli zadetkov, mreži obeh ekip sta ostali nedotaknjeni, glavni sodnik Roman Glažar pa je pokazal tri rumene kartone, dva sta prejela igralca Brava (Kramarič, Kirm) enega pa naš Mark Zabukovnik.

Šlo je za srečanje dveh ekip, ki se dobro poznata med sabo že z druge lige. Kot zanimivost en statistični skok v preteklost. Radomlje in Bravo sta se v zadnjih štirih letih med sabo pomerila petkrat. Dvakrat so zmagali Radomljani, enkrat je zmago vknjižil Bravo, dvakrat pa se je tekma končala brez zmagovalca. Oziroma trikrat, če k tej statistiki prištejemo še sinočnji neodločen izid. Zelo dobro pa se poznata tudi trenerja. Dejan Grabič (Bravo) in Rok Hanžič (Radomlje), sta zasebno zelo dobra prijatelja in nekdanja soigralca, naključje pa je hotelo, da se med sabo pomerita že v prvem krogu, na otvoritveni tekmi sezone.

Jedro radomeljske članske ekipe je v primerjavi z lansko sezono, ko so rumeno črni suvereno osvojili naslov prvaka druge lige in se tako po sezoni 2016 -17 spet vrnili v prvoligaško druščino, ostalo skoraj povsem nespremenjeno. Odšla sta le dva. Robi Jakovljevič, ki je sklenil svojo nogometno pot in Gašper Trdin, ki to sezono nosi dres Brava. So se pa Radomljani pred pričetkom sezone, kadrovsko močno okrepili. Pridružilo se nam je kar šest novih igralcev, dva od njih sta včerajšnjo tekmo začela v udarni enajsterici. Mateo Mužek, ki je nazadnje igral v prvi grški ligi, je slovenskim ljubiteljem nogometa dobro znan. Bil je član Zavrča in velenjskega Rudarja. Veliko prvoligaške kilometrine pa ima tudi Dario Rugašević, predtem član hrvaške Cibalie.

Naši fantje so prvoligaški krst sezone prestali z odliko. Gostovanja pri ljubljanskem Bravu, so splošno znana kot izredno zahtevna. Zaradi specifičnega igrišča (letos so ga malce razširili) in zaradi dejstva, da Bravo, ki je sicer najmlajši slovenski nogometni klub (ustanovljen leta 2006) doma igra zelo dobro, ter goji svoj način igre. Radomlje bi lahko povedle že v 13. minuti, ko se je v kazenskem prostoru znašel Žan Nikolić, a gola ni bilo, pač pa udarec s kota. Radomlje so imele kar osem strelov s kota, domači Bravo pa niti enega. Nato pa 34. minuta. Glavni akter zopet naš Žan Nikolić. Silovit udarec z dvajsetih metrov, ki ga je domači vratar Igor Vekič ubranil. Tudi po odmoru rumeno črni niso popuščali in v drugem polčasu nadaljevali z visokim tempom ter zelo pametno, disciplinirano, dobro organizirano igro. Nova lepa priložnost za vodstvo v gosteh, se je v 52. minuti ponudila Luki Gučku, ki je lepo streljal z desne strani, a je strel zletel malce mimo vrat. In 72. minuta. Zagotovo najlepša priložnost na tekmi, ko se je po izjemni akciji Andrej Pogačar sam znašel pred Vekićem, a je domači vratar izjemno posredoval.

Radomlje so včeraj odigrale izjemno tekmo. Svoje delo so zelo dobro opravili tako naši igralci, kot strokovno – trenerski štab. Ostaja malce grenkega priokusa, ker so si fantje glede na prikazano zaslužili več kot le točko. A, ko potegnemo črto, lahko rečemo, da je bil štart v novo sezono izjemen.

Prihodnji vikend Radomljane čaka prva domača tekma v sezoni. V domžalski športni park prihaja ljubljanska Olimpija.

Avtor: Dušan Jambrošič / NK Kalcer Radomlje; Foto: NK Kalcer Radomlje

 

Tagi