Pripravljalne tekme mladih Radomljank smerokaz, kaj je potrebno še izboljšati

Člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex še deset dni loči do začetka nove sezone ŽNL Triglav Zdravje. Pomlajena rumenosrčna zasedba je opravila z dvema pripravljalnima tekmama, zadnja sledi v prihodnjem tednu.

Radomljanke so se po odpovedi madžarske Puskas Akademie najprej pomerile s fantovsko ekipo NK Radomlje do 15 let, v torek pa so gostovale še v Gradcu. Rumeno zasedbo je gostil avstrijski podprvak Sturm, ki se pod vodstvom novega trenerja Sargona Durana pripravlja na septembrski nastop v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj. Dvoboj v zahtevnih pogojih za igro ni ponudil veliko priložnosti, Štajerke pa dva od treh zadetkov dosegle iz prekinitev. Dvakrat je bila uspešna kosovska reprezentantka Modesta Uka, izid prvega polčasa pa je postavila Anna Wirnsberger.

»Za nami je nova pripravljalna tekma, ki je bila zelo zahtevna za obe ekipi. Zaradi močnega naliva je bila tekma odigrana na igrišču z umetno travo, ki pa je bila zelo spolzka, zato smo v prvi vrsti veseli za obe ekipi, da sta tekmo končali brez poškodb. Sicer pa je bila to preizkušnja, kakršno smo si želeli. Tekma z veliko odločnih dvobojev, hitre in neposredne igre proti golu ter pragmatičnosti v igri na zmago. Priložnosti za zadetek je bilo malo, zato so tekmo odločile prekinitve, v katerih so bile nasprotnice odločnejše in bolj pragmatične. S tem smo dobili novo sporočilo, kje se moramo izboljšati, da bomo lahko take tekme obrnili sebi v prid v rezultatskem smislu. Z izjemo prekinitev v obrambi ter zaključevanjem naših napadalnih akcij smo bili v ostalih elementih nogometne igre zelo dobri, za kar je potrebno dekleta pohvaliti!« je po gostovanju na avstrijskem Štajerskem dejal trener Aljaž Gornik.

Mesto v poleti spremenjeni ekipi je dobilo tudi nekaj posameznic, ki so v Gradcu prvič okusile zahteve mednarodnega članskega obračuna. »Na tekmi je priložnost dobilo tudi nekaj deklet iz kadetske selekcije, kar pa ni bilo samoumevno. Dekleta so se tega zavedala in večina njih je zelo dobro izkoristila ponujene minute. To pa je tudi edini pravi pristop, s katerim se igralka lahko prebije v člansko ekipo,« je strateg Radomljank dejal o najmlajših igralkah.

Pred začetkom državnega prvenstva – tekmo uvodnega kroga v Velesovem si bo moč ogledati v prenosu na spletni strani NZS – sledi še zadnje pripravljalno srečanje. »Po dveh odigranih pripravljalnih tekmah imamo jasen smerokaz, kaj moramo izboljšati v zadnjem tednu in pol pred prvenstvom. Dekletom je torej kristalno jasno, kaj se od njih pričakuje na zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom sezone. Glede na njihovo delovno vnemo in samozavest sem prepričan, da bodo kos izzivom, ki nas čakajo,« je optimističen Gornik.

Nasprotnik na generalki pred začetkom prvenstva bo zagrebški Dinamo.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

Tagi