Prestopi v tujino pokazatelj, da so ŽNK Radomlje Medex prava sredina za delo z mladimi

Za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex je prvih deset dni poletnih priprav na sezono 2023/24, ki se z ligaškim gostovanjem v Velesovem pričenja 13. avgusta.

V letošnji izvedbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje bo nastopalo devet klubov, dva več kot v drugem delu minule sezone. Ob že uveljavljeni sedmerici se bosta v članskem prvenstvu predstavili še ekipi ptujske Drave in Gažona. Gostovanji na Štajerskem in v slovenski Istri kot dobrodošel izziv vidi tudi Aljaž Gornik, trener članske ekipe ŽNK Radomlje Medex pa si želi, da bi se trend nastajanja novih klubov na članski ravni nadaljeval tudi v prihodnje.

Delu s člansko ekipo se je z začetkom priprav priključila tudi povratnica med rumenosrčne. Katarina Jagarinec bo v sezoni 2023/24 tudi pomočnica članskega trenerja Aljaža Gornika. »S Katarino sva že sodelovala, zato se že poznava, veva tudi, kakšen je najin način dela. Imava skupno vizijo. Katarina je zagotovo trenerka z visokim nogometnim potencialom. Tako meni kot igralkam bo doprinesla veliko svojega znanja in še več občutka, kako delati z dekleti. Menim, da je to v tej sezoni velika dodana vrednost,« poudarja strateg Radomljank.

Nespremenjeno pa ostaja dejstvo, da bo članska ekipa tudi v prihajajoči sezoni izjemno mlada: »Vemo, kakšna je naša usmeritev. Še vedno smo edini klub v Sloveniji, ki v članskem nogometu načrtno daje priložnost zelo mladim dekletom. Menimo, da je to edino smiselno, če se želijo igralke razviti do te mere, da bodo lahko mednarodno konkurenčne. V tem stilu nadaljujemo, mislim, da nam gre zelo dobro in to so pokazali tudi rezultati v zadnjih dveh, treh letih. Res pa je, da ima malokdo pogum igrati s tako mlado ekipo, saj včasih trpi rezultat, kar pa vzamemo v zakup. Podobno bo tudi letos, ekipa bo znova zelo mlada. Nekatera dekleta imajo leto več izkušenj, kar bo dobrodošlo, da se tudi same navadijo prevzeti dodatno odgovornost. Za tiste, ki so mlajše in zdaj prehajajo med članice, bo potrebnega nekaj časa, da se najprej prilagodijo, vendar so dovolj dobre in talentirane, potrebujejo samo še izkušnje s tekem in se bodo stvari postavile na svoje mesto.«

Lani sta iz Radomelj na tuje prestopili Zala Kuštrin in Korina Lara Janež, letos se proti novemu izzivu izven meja domovine podajata še Tinkara Testen in Sara Gradišek. Obe bosta Športni park Radomlje zamenjali za nogometne zelenice v Italiji. V razmaku dobrega leta so se v tujino odpravile že štiri igralke našega kluba, kar je številka, ki je v slovenskem prostoru v istem času ne dosega nihče od klubov.

»Tinkara in Sara bosta v prihodnje igrali v Italiji. Veseli smo za obe, saj se ni moč prebiti v tujino, če nisi dovolj dober. Pokazali sta veliko kakovosti in sta v našem klubu dobro trenirali, kot klub pa smo jima nudili fantastično podporo v smislu kakovostnega treninga in usmerjanja, kako peljati kariero. Smo praktično edini klub v Sloveniji, ki je v zadnjih dveh sezonah v tujino spravil štiri igralke. To je velik uspeh in potrditev dobrega dela v našem klubu. Ko se izpraznita dve mesti, priložnost za dokazovanje in nabiranje izkušenj dobijo mlajše igralke. Dekleta, ki so od nas šla v tujino, pa so jim lahko motiv za prihodnost. Zelo smo ponosni na prestope naših igralk v tujino in to je pokazatelj vsem v Sloveniji, da smo odlična sredina za delo z mladimi. To je v tem trenutku tudi edino realno in smiselno v slovenskem ženskem nogometnem prostoru,« meni Aljaž Gornik.

Vnovič pomlajeno člansko selekcijo ŽNK Radomlje Medex prva pripravljalna preizkušnja čaka v prihodnjem tednu.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi