Pred vrati je občinski derbi

Državno prvenstvo se bo nadaljevalo sredi tedna in sicer s tekmo proti Radomljam. Občinski derbi, kjer bodo Domžalčani imeli vlogo gosta, bo tako prekinil novembrski reprezentančni premor, ki traja že dobrih 14 dni.

Zagotovo komaj čakamo zadnje tri tekme. V zaključek se podajamo z jasno željo. Fantje se zavedajo, da imajo še ogromno stvari za pokazati. Reprezentanti so se v klub vrnili zdravi, kar je zelo pomembno. Sicer so bili pod veliko obremenitvijo, saj so odigrali dve tekmi, a so na voljo. Ostali del ekipe ima za seboj lepo izkušnjo z izredno kvalitetnim nasprotnikom, kot je Sturm Graz. Poudaril bi, da se prihajajočih izzivov veselimo, saj imamo še kar nekaj za pokazati,” pred sosedskim dvobojem pravi strateg rumenih Simon Rožman.

Svojim varovancem je po zadnji ligaški tekmi z Olimpijo sprva namenil nekaj prostih dni, kljub malce daljšemu reprezentančnemu premoru, pa so fantje takoj zatem z delom nadaljevali na visokih obratih:  ”Drži. Najprej smo se spočili. V prvem delovnem tednu smo obnovili kondicijo, nato pa pozornost usmerili v taktično pripravo na izboljšanje segmentov v sami igri in v tem kontekstu smo pripravljeni na izzive, ki bodo od nas zahtevali maksimalno angažiranost.”

Zaradi rumenih kartonov bo manjkal vezist Markuš. V pripravi na derbi ostalih nevšečnosti ni bilo: ”Radomlje so zelo dobro vodena in organizirana ekipa. Imeli so kar nekaj smole tekom dosedanjega dela sezone. Po igri so si zaslužili kakšno točko več. Zagotovo bodo predstavljali trd oreh. Konec koncev gre za občinski derbi, zato pričakujemo zanimivo tekmo, kjer bodo odločale podrobnosti,” je zaključil Rožman.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi