Pred reprezentančnim premorom rumenosrčne v iskanju novih točk

Konec tedna bo poln nogometa, aktivne bodo tudi tri najstarejše selekcije ŽNK Radomlje. Članska ekipa bo že v soboto, ob 16. uri, na domači zelenici gostila Ajdovke.

Ekipa, ki v letošnji sezoni nastopa kot Primorje Gaia Naturelle, se v Radomlje odpravlja po dveh zaporednih zmagah, Primorke so po Krimu dobile še dvoboj s Ptujčankami. Domača četa bo na svojem igrišču iskala nove točke po nedeljskem porazu z ŽNK Ljubljana.

“Pričakujem zelo borbeno in napeto tekmo, z veliko priložnostmi z obeh strani. Potrebno bo biti zbran v napadu kot tudi v obrambi ter odigrati čimbolj mirno in kakovostno. Verjamem, da lahko zmagamo, a le, če bo vsaka igrala osredotočeno do zadnje sekunde,” pred peto preizkušnjo sezone sporoča Margit Kosirnik.

Radomljanke so po nedeljskem porazu v prestolnici strnile svoje vrste, v prihodnje pa bodo igrale še bolj povezano, poudarja bočna branilka: “Vedele smo, da bo tekma z Ljubljančankami težka in napeta. Borile smo se do konca tekme, igrale smo povezano in imele kar nekaj priložnosti, a jih nismo dovolj kvalitetno izpeljale. V prihodnje bomo popravile svoje napake in igrale še bolj povezano.”

Še spomladi kadetinja je nekaj izkušenj v SŽNL nabrala že v prejšnji sezoni, poleti je tudi uradno zakorakala med članske igralke. “Prestop je bil kar velik, a sem se hitro navadila. V veliko podporo so mi bile starejše igralke, z nekaterimi se poznam že od prej. Tekme v članski kategoriji so težje, bolj borbene in igra teče hitreje, kot pri kadetinjah. Sezono želim končati na stopničkah. Vem, da je to mogoče doseči, če bomo vsako tekmo igrale na polno in držale skupaj,” poudarja mladenka iz Most pri Komendi.

Ob Daši Dolenšek, Korini Janež, Tajdi Hlebec, Nini Mele, Nini McQuarrie, Dairine Rovšek in Živi Galjot, ki je uvrščena na čakalno listo, bo tudi Margit ena od predstavnic našega kluba na prihajajočih kvalifikacijah za mladinsko evropsko prvenstvo. Slovenke se bodo v Volgogradu pomerile z Nemčijo, Belgijo in Rusijo.

“Zelo sem vesela povabila v mladinsko reprezentanco. Želim si, da da vsaka posameznica vse od sebe in da se bomo čim bolje odrezale. Veselim se nove preizkušnje in želim čim več novih izkušenj,” o reprezentančnem vabilu pravi sedemnajstletnica.

Dodajmo še, da sta se sobotna nasprotnika v državnem prvenstvu srečala že šestnajstkrat, vsi obračuni pa so pripadli rumenosrčnim. Vabljeni, da ekipi ob izpolnjevanju pogoja PCT pomagate do nove zmage.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi