Pred premorom v Celje

Simon Rožman se vrača domov. V nedeljo ob 20:15 se bosta na Stadionu Z’dežele pomerila Celje in Domžale. Matični klub aktualnega stratega rumene družine se po 9. odigranih tekmah s 16 osvojenimi točkami nahaja na drugem mestu. Domžalčani so z 12 peti.

“Tekma prinaša izjemno lepo priložnost za priključitev k vrhu. Po prvi četrtini prvenstva je vse skupaj precej izenačeno, v naslednjih tednih pa bo slika bolj jasna. Gledamo predse, a zavedamo se, da so tudi ostala moštva tik za nami. Dihajo nam za ovratnik. Zelo hitro lahko pride do vzpona in tudi padca. Pred prvo reprezentančno pavzo je razumljivo, da bi vsi radi končali čim višje, iste načrte imamo v tem trenutku tudi sami,” o pomembnosti dvoboja v Celju meni Franko Kovačević.

Krilni napadalec je prvi gol v rumenem dosegel že na debiju. Pred mesecem dni je ukanil obrambo Maribora, bo natančen tudi proti drugemu predstavniku Štajerske? “Naredil bom vse, da zabijem! Prihajam v priložnosti, enako velja za ostale soigralce. To je še pomembneje. Pred vrati tekmeca torej smo, v določenih primerih je potrebno biti le malce bolj zbran pri zaključku. Na tekmi z Radomljami smo zadeli trikrat, med tednom v pokalu sedemkrat, upam, da bomo tudi jutri nadaljevali s tem ritmom. Dodaten motiv zagotovo predstavlja spoznanje, da smo v preteklem krogu prvič po zaostanku uspeli zrežirati preobrat.”

Uvodni del prvenstva je ponudil kar nekaj presenečenj. Vodilna Olimpija je nanizala osem zmag, Maribor je šesti. Kovačević dodaja: “Zagotovo nepričakovano, vendar Celje, Koper in Mura premorejo veliko kvalitete, zato so z razlogom malce višje. Glede na prikazano bi lahko imeli tudi mi kakšno točko več, vendar sem mnenja, da se na koncu v nogometu vse poravna. Pomembno je, kako bomo uspeli razviti naš potencial. Premoremo namreč ogromno mladosti, energije, v ekipi so obetavni fantje, ki se želijo dokazati. Vedeti moramo, da je prišlo kar nekaj novincev, med njimi sem tudi sam. Postopoma se spoznavamo in privajamo na tukajšnje zahteve. Zaenkrat nam gre dobro, zato sem optimist,” je sklenil 23-letni Hrvat. Tekmo med Celjem in Domžalami si boste lahko v živo ogledali na Sportklub 1.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: m24

 

Tagi