Povratek izkušenih

Prva polovica sezone 2022/23 je v članski ekipi NK Domžale postregla z velikim številom odsotnosti. Večji del tekmovalnega leta so doslej izpustili trije izkušeni igralci, nosilci moštva, ki pa bodo kmalu znova nazaj. Zimske priprave se bodo sicer pričele 4. januarja.

Zeni Husmani je zadnjo tekmo odigral 27. avgusta: “Gre na boljše iz dneva v dan. Sem na dobri poti in upam, da v naslednjem mesecu začnem priprave z ekipo na polno. Koleno, ki sem si ga poškodoval na domači tekmi s Koprom, mi ne povzroča več težav. Opravil sem veliko terapij, že kar nekaj tednov tudi delam po posebnem programu predvsem v fitnesu. Zdravniška služba me zavzeto spremlja in doslej ni bilo zapletov.”

Slobodan Vuk se je pred gostovanjem pri Bravu poškodoval v začetku meseca avgusta: “Mislim, da bom lahko januarja začel s treningi. Poletno poškodbo stopala sem pred dvema mescema praktično že saniral, nato pa se mi je na enem izmed treningov vse skupaj ponovilo. Začel sem znova in zaenkrat je vse v najlepšem redu. V zaključku prvega dela sem sicer treniral le individualno, a zahtevnost se stopnjuje.”

Tilen Klemenčič je na avgustovski domači tekmi z Mariborom še drugič utrpel poškodbo vezi: “Začetki so bili zahtevni, toda po tej poti sem šel že pred dvema letoma. Zaradi tega mi je bilo bistveno lažje. Tudi tokrat nismo ničesar prehitevali. Operacija je bila uspešna, enako velja za nadaljnje terapije, sedaj pa so aktualni samostojni treningi, kjer postopoma obremenjujem koleno. Bolečin ni, se pa ne mudi nikamor, zato bom na igrišču najverjetneje znova v prihodnji sezoni. Z ekipo upam, da bom treniral že prej.”

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi