Poraz Radomljank na zadnji pripravljalni preizkušnji

Članska ekipa ŽNK Radomlje je v Zagrebu odigrala zadnjo pripravljalno srečanje pred pričetkom državnega prvenstva. Radomljanke so se na igrišču NK Maksimir pomerile z ŽNK Dinamo.

Zagrebčanke, ki so v zadnjem državnem prvenstvu osvojile tretje mesto in poleti okrepile ekipo, so z goloma ob koncu obeh polčasov vknjižile zmago z izidom 2:0. To je bil prvi poletni poraz Radomljank, ki so pred tem premagale Ajdovščino, avstrijski LUV Graz in madžarski Haladas.

Srečanje v hrvaški prestolnici so pričele Živa Galjot, Maruša Jereb, Katarina Gadnik, Nina Mele, Ajda Kličić, Tija Vrhovnik, Nina McQuarrie, Tajda Hlebec, Neli Hofman, Ana Černelič in Jasna Osmanagić. V nadaljevanju srečanja so zaigrale še Maja Zajc, Daša Dolenšek, Dairine Rovšek, Margit Kosirnik, Eva Vodušek, Korina Janež, Maša Osojnik, Zala Kuštrin in Neli Hofman.

Trener Aljaž Gornik je dvoboj v hrvaški prestolnici ocenil kot dobrodošlo lekcijo za zasedbo rumenosrčnih: “Za nami je neprecenljiva mednarodna izkušnja. Tekma z zagrebškim Dinamom nam je prinesla točno to, kar je naša ekipa v tem trenutku močno potrebovala. To je izkušnja, na kakšen način se igra mednarodna tekma. Nasprotnice so nam pokazale, kako se živi za dres svojega kluba, kako se na mednarodnem nivoju igra konkretno, odgovorno in pragmatično ter kako se vsako sekundo tekme pokaže svojo kakovost in željo po tem, da si najboljši na igrišču.”

Strateg rumenih je bil kljub porazu zadovoljen s predstavo svojih varovank. “Tekma je bila sicer izenačena. Ekipi sta bili enakovredni v taktičnem, tehničnem in kondicijskem smislu. Izenačeni sta bili tudi po številu izrazitih priložnosti. Z vsebinskega vidika sem kot trener zadovoljen s prikazano igro naših deklet. Tekmo je odločila miselnost nasprotnic, ki točno vedo, zakaj igrajo in tekmujejo. V tem segmentu so bile nasprotnice tokrat korak pred nami. Tudi zato so izkoristile dve priložnosti, hkrati pa na drugi strani ubranile dve izjemne priložnosti naših deklet,” po tekmi v Zagrebu pravi Gornik.

“Naša mlada ekipa mora doživeti in preživeti ravno takšne izzive, da se bo izoblikoval pravi tekmovalni karakter ekipe. Ta je v vrhunskem športu ključnega pomena za rezultatski uspeh! Večji del bremena na tej poti bodo prevzele izkušenejše igralke in s tem dale veter v jadra mlajšim. Prepričan sem, da bomo na takšen način sčasoma postali izjemno povezana, tekmovalna in kakovostna ekipa! Zato se že veselimo naslednjih težkih preizkušenj. Prva nas čaka že čez tri dni, ko bomo v prvem krogu SŽNL tekmovali proti aktualnim državnim prvakinjam Pomurkam,” se novih preizkušenj veseli trener Radomelj.

Nedeljska tekma v Bratoncih se bo pričela ob 11. uri, dvoboj z Radomljami pa bo za Pomurje zadnji pred pričetkom kvalifikacij UEFA Lige prvakinj.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi