Po šestih letih v ŽNK Radomlje Medex v italijansko Bologno

Sara Gradišek se po šestih rumenosrčnih letih poslavlja od Ženskega nogometnega kluba Radomlje. Igralka sredine igrišča, ki je pred kratkim dopolnil 20 let, se iz Radomelj seli v italijansko Bologno.

Sara bo pri novopečenem italijanskem drugoligašu združila moči še z eno dolgoletno članico Ženskega nogometnega kluba Radomlje, Zalo Kuštrin, ki se je k rdeče-modrim preselila v začetku koledarskega leta.

Nogometašica iz okolice Jevnice je bila del rumenosrčne zgodbe od sezone 2017/18, pred tem je igrala za mlajše selekcije Ženskega nogometnega kluba Jevnica. Za vse selekcije Radomelj je zbrala 62 nastopov, številka pa bi bila zagotovo še višja, če je ne bi sredi leta 2020 zaustavila poškodba. Na povratek je bilo potrebno počakati več kot leto in pol, vrnitev pa dolgotrajnem okrevanju pa je bila zmagoslavna.

Hitro je postala pomemben člen začetne enajsterice članske ekipe ŽNK Radomlje Medex, na 34 uradnih tekmah pa je dosegla tudi 16 zadetkov, 11 v minuli sezoni. Z odličnimi predstavami na nogometnih zelenicah si je hitro priigrala tudi vabilo v člansko izbrano vrsto Slovenije. V dresu z državnim grbom je v manj kot enem letu – lanskega novembra je debitirala na tekmi s Kosovom – zbrala že šest nastopov.

S ponosom lahko zapišemo, da je bila Gradi, kot so jo najpogosteje klicale soigralke, v dresu Radomelj vzor na in ob igrišču tako za soigralke kot mlajša dekleta kluba. Nogometne aktivnosti je ob sodniških obveznostih uspešno združevala tudi s šolskimi, saj je bila ob koncu šolskega leta 2021/22 zlata maturantka. Prepričani smo, da bo Sara kot zlato svetila tudi na italijanskih nogometnih zelenicah.

Hvala za vse rumenosrčne trenutke. Srečno, Gradi!

ŽNK Radomlje Medex; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex

Tagi