Po remiju z Olimpijo na Gorenjsko, cilj Radomljank je jasen

Po Olimpiji s Cerkljami. Članska zasedba ŽNK Radomlje Medex bo po dvotedenskem premoru zaradi kvalifikacijskega turnirja kadetske reprezentance Slovenije v nedeljo dopoldne gostovala na Gorenjskem.

Cilj v obračunu s Cerkljankami je jasen, mlada rumenosrčna zasedba želi z zmago potrditi odmeven remi z dvoboja proti Olimpiji. Obračuni v Nogometnem centru Velesovo so bili vselej izredno zanimivi, zadnja tekma na gorenjskih tleh pa se je pred več kot enim letom končala s tesno zmago gostiteljic. Radomljanke so se za poraz oddolžile na domači zelenici, na kateri so z 8:0 dobile tudi prvi medsebojni spopad v letošnji sezoni.

Srečanje, ki se bo pričelo ob 11. uri, si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na spletnih kanalih Nogometne zveze Slovenije. »V tekmo s Cerkljankami moramo iti s pravim odnosom in karakterjem, seveda pa je tudi tokrat cilj #ZMAGAT,« pred nedeljsko preizkušnjo pravi Tinkara Testen.

Ena od enajsterice igralk Ženskega nogometnega kluba Radomelj v kadetski izbrani vrsti je pred dnevi odigrala pomembno vlogo pri novem uspehu slovenskega ženskega nogometa. Slovenke so uvodoma remizirale s Srbijo, po tesnem porazu z Nemkami – aktualne evropske prvakinje so zadetek za zmago zabile v izdihljajih srečanja – pa so premagale Turčijo.

»To nam res pomeni veliko. Tako kot v prejšnjih kvalifikacijah, smo bile tudi tokrat zelo blizu. Opazno je, da lahko konkuriramo tudi veliko boljšim reprezentancam od nas. V tekmo moramo vstopiti s pravim pristopom in ko vsaka posameznica da vse od sebe, lahko konkuriramo vsem,« Mengšanka pravi po reprezentančnih preizkušnjah.

Osrednja branilka se je v slovenskem dresu izkazala tudi pred vrati nasprotnic. Na tekmi z Nemčijo je po podaji Lee Dolinar izničila prednost nasprotnic, v spopadu s Turčijo pa je po gneči pred golom potrdila slovensko zmago: »Seveda mi je dalo nekaj samozavesti, vendar mi to ni stopilo preveč v glavo. Sem pa zagotovo zelo vesela zaradi prvih zadetkov v reprezentančnem dresu.«

Reprezentančne tekme je pričela kar osmerica igralk rumene sredine, kar je lepa napoved za prihodnost. Tudi točka v obračunu z Olimpijo – Ljubljančanke so nastopile z enajsterico, ki je bila v povprečju za šest let starejša od radomeljske – je potrditev, da se lahko četa Aljaža Gornika kljub mladosti dobro kosa tudi z najvišje letečimi nasprotnicami. »Če bo ekipa ostala ista, se bomo vsekakor trudile, da bomo čim višje na lestvici. Vsaka tekma je seveda nekaj posebnega, na vsaki preizkušnji pa gremo na zmago,« Tinkara pravi na to temo.

Pred Radomljankami je še pet jesenskih preizkušenj. Dvoboju s Cerkljami bodo sledile še tekme s ptujskim Doxakeyjem, Primorjem, Ljubljano in Krimom. »Želje na tekmah do zimskega premora so, da vsakem srečanju osvojimo tri točke,« še sklene 16-letnica.

Vabljeni, da rumenosrčne, ki se jim je med pridružil novi veliki sponzor, zavarovalnica Triglav zdravje, podprete tudi na bližnjem gostovanju v Velesovem.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

 

Tagi