Po Olimpiji rumenosrčne še s Pomurjem

Prva majska sobota prinaša predzadnje gostovanje letošnje sezone. Članska ekipa ŽNK Radomlje se bo v Beltincih merila z aktualnimi prvakinjami, igralkami ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

Še tri tekme so preostale do zaključka letošnje izdaje Slovenske ženske nogometne lige. Radomljanke se bodo maja pomerile z ajdovskim Primorjem in ptujskim DoxaKeyjem, še prej pa bodo nasproti stale Pomurke. Beltinčanke so jeseni dobile obe medsebojni tekmi, a je bilo predvsem v osmem krogu sila tesno. Osemkratne prvakinje so komajda izvlekle tesno zmago, v drugem polčasu jih je reševal tudi okvir gola.

»V soboto nas čaka težka preizkušnja. Poznamo njihove kvalitete, dobre in slabe stvari, se pa zavedamo svoje kakovosti. Ponovno se želimo dokazati, pokazati, kaj in kako delamo na treningih, ter odigrati še na višjem nivoju in še bolj odgovorno kot prejšnje tekme,« Neli Hofman pravi pred sobotno tekmo, ki jo boste lahko spremljali v prenosu na spletni strani NZS.

Ptujčanka je pred jesenskim pričetkom študija v Ljubljani in selitvijo k rumenim nosila prav dres tokratnih gostiteljic. V »žuto-plavem« opravi je igrala štiri sezone, v zadnji se je veselila tudi zadetka v šestnajstini finala UEFA Lige prvakinj. »Zagotovo je proti Pomurju vedno prisotne še več motivacije in želje po dokazovanju,« priznava napadalka.

Štajerka je pred dnevi zaigrala tudi na tekmi z Olimpijo. V drugem polčasu dvoboja ni veliko manjkalo, da bi Radomljanke izenačile rezultat. Je ta preizkušnja dala kaj koristnih spoznanj? »Na tekmi proti Olimpiji smo same sebi dokazale, česa smo sposobne, da znamo kombinirano, borbeno in nepopustljivo igrati na visokem nivoju in se lahko kosamo s tako kakovostnimi ekipami, kot je Olimpija. Nekaj stvari nam še manjka, vendar smo s takim delom na pravi poti.«

Čeprav šteje zgolj 20 let, je kot predstavnica generacije 2001 že med starejšimi igralkami zasedbe trenerja Aljaža Gornika. Nedeljski dvoboj z Olimpijo je pričela kar peterica kadetinj. Kako sodeluje z mlajšimi soigralkami? »Izziv je sodelovati z mlajšimi, saj razmišljajo malenkost drugače. Na splošno pa se med seboj zelo dobro razumemo, sodelujemo in se spodbujamo,« odgovarja Neli.

Študentka Fakultete za šport zaključuje prvo sezono med rumenosrčnimi, s petimi ligaškimi zadetki je četrta strelka ekipe. »Vtisi so pozitivni. V Radomljah sem se naučila ogromno tako na nogometni kot osebni poti. Filozofija kluba je na nivoju in gre v pravo smer, kar me izjemno veseli in prinaša svetlo prihodnost, V tem ritmu moramo nadaljevati in se še naprej vsak dan truditi biti boljše kot prejšnji dan,« še pravi nekdanja mladinska reprezentantka.

Sobotni dvoboj v Športnem parku Beltinci se bo pričel ob 17. uri, glavna sodnica tekme pa bo Mediha Durić.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

 

Tagi