Po nadgradnjo znanja v Madrid

Manca Jereb, sekretarka in nekdanja igralka Ženskega nogometnega kluba Radomlje, se je med 11. in 15. majem udeležila mednarodne poletne šole, ki jo je v Madridu organiziral EASM (The European Association for Sport Management).

Manca je prejela povabilo za udeležbo preko mednarodnega magistrskega programa Športni management, ki ga obiskuje na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Mednarodna poletna šola je potekala v Madridu, udeleženci izobraževanja pa so poslušali predavanja z glavnima temama trajnost in soustvarjanje vrednosti. Udeleženci so morali v okviru programa opraviti tudi izpit in predstaviti skupinski projekt. Verjetno ni presenetljivo, da se je govorilo tudi o ženskem nogometu, Manca je s svojo ekipo kot projekt sponzorstva predstavila mednarodni dekliški turnir UKI Cup.

Udeleženci šole so ob pestrem izobraževalnem programu čas izkoristili tudi za druge aktivnosti, ki so bile športno obarvane. Manca si je na stadionu Santiago Bernabeu ogledala tudi tekmo med Real Madridom in Levantejem ter dvoboj Atletico Madrida in Seville na zelenici Wande Metropolitano.

»Udeležba na mednarodni poletni šoli, ki jo organizira EASM, je nepozabna izkušnja. Druženje z mladimi, ki jih zanima delo v športu, kot tudi sama predavanja uspešnih strokovnjakov na področju športa, mi omogočajo nadgradnjo mojega znanja v športnem managementu. Izpostavila bi tematiko trajnosti, ki je bila ena od glavnih tem šole in je aktualna ne zgolj v športu, ampak tudi širše. To je zagotovo nekaj, o čemer moramo vsi razmišljati. Tudi o trajnosti v športu,« Manca pravi o mednarodni poletni šoli.

Izkušnja v Madridu ji bo ostala v lepem spominu: »Seveda moram omeniti vse športne dogodivščine, vrhunec je bil ogled nogometnih tekem na stadionih Santiago Bernabeu in Wanda Metropolitano. Vsekakor je bila to zame neprecenljiva izkušnja, ki jo priporočam prav vsakemu, prav tako pa smo z udeleženci stkali odlične vezi. Kdo ve, morda se še kdaj srečamo.«

Študentka magistrskega programa Športni management je od lani članica Izvršnega odbora Medobčinske nogometne zveze Ljubljana, pri kateri predseduje tudi komisiji za ženski nogomet.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi