Po dveh tednih znova na delu

Zimskega počitka je konec. Rumeni bojevniki so po uspešno opravljenem hitrem testiranju na Covid-19 včeraj oddelali prvi trening v letu 2021. V balonu ob igrišču z umetno travo, ki je prišlo na vrsto že v popoldanskih urah, je vadilo 33 nogometašev.

Hitri testi, nagovor, meritve, ogrevanje in trening. Takole je vse skupaj potekalo v dopoldanskih urah današnjega dne, ko so se varovanci Dejana Djuranovića v zasneženem Športnem parku vrnili v trenažni proces. Nadaljevanje dogajanja sledi že popoldan, ko bo na sporedu drugi današnji trening, prvi na travnati površini: “Začeli smo v popolni zasedbi, kar je najbolj pomembno. Vsi fantje so že dopoldne bili tukaj in težav s poškodbami ter koronavirusom na srečo ni. S tega vidika gre za zelo veliko zadovoljstvo. Prvi trening je potekal v balonu, kjer so bile v ospredju vaje za moč, popoldan pa nadaljujemo na igrišču z umetno travo. Sam verjamem, da bo pripravljalni načrt v prihodnjih tednih izpolnjen v celoti, saj smo ravno v tem segmentu imeli največ težav v poletnem času, ko so nam pripravljalne tekme odpadale zapovrstjo, številni pa so obenem morali v karanteno.”

Zimske priprave, ki bodo trajale natanko mesec dni, bodo Domžalčani sprva opravili v domačem okolju, kjer jih 15. januarja čaka tudi prva pripravljalna tekma. Nasprotnik bo NK Bravo (petek, 14.00). Pet dni kasneje, 20. januarja, sledi odhod v Umag. Rumena družina bo na Hrvaškem preživela deseti dni, v tem času pa bodo obenem na sporedu štiri pripravljalne tekme. Dve bosta nato odigrani še v mesecu februarju: ”Začeli bomo postopoma, tekom prihajajočih dni oziroma tednov pa sledi stopnjevanje. Prva pripravljalna tekma bo na sporedu zelo kmalu, nato bomo v desetih dneh, ki jih bomo preživeli v Umagu, odigrali nove štiri preizkušnje, kjer bodo vsi fantje dobili priložnost za igro. Skozi poskusne tekme bomo igralce poskušali spraviti v optimalno formo in hkrati dobiti pravo sliko celotnega moštva. V prvenstvu si namreč želimo nadaljevati tam, kjer smo ostali.”

Djuranović je nadaljeval: ”Zasedba je ostala praktično enaka. Moštvu smo priključili kar nekaj perspektivnih reprezentantov iz mlajših selekcij, tako da smo številčno zelo močni. Odslej bodo tudi sami spoznavali članski nogomet, način dela in zahteve, ostali fantje pa so tukaj že od prej. Odhodov ni bilo, prihodi prav tako niso na vidiku. Osebno mi je najpomembneje to, da vsi ostanejo zdravi ter da so vsi, ki so imeli težave s poškodbo v zaključku leta, znova nared. V nadaljevanje sezone lahko prav zaradi tega gremo optimistično.”

Seznam prisotnih nogometašev: Grega Sorčan, Ajdin Mulalić, Lovro Štubljar*, Klemen Mihelak (vratarji), Andraž Žinič, Denis Adamov, Damjan Vuklišević, Ivan Makovec, Gaber Dobrovoljc, Tibor Gorenc Stanković, Tilen Klemenčič, Sven Šoštarič Karič, Gregor Sikošek, Jošt Urbančič (branilci), Janez Pišek, Mattias Kait, Jošt Pišek*, Benjamin Markuš, Žiga Repas, Senijad Ibričić, Til Mavretič, Marko Martinović, Zeni Husmani, Tamar Svetlin (vezisti), Matej Podlogar, Tonči Mujan, Slobodan Vuk, Arnel Jakupović, Dario Kolobarić, Nikola Jovićević*, Gašper Černe*, Emir Saitoski*, Nick Perc* (napadalci)

*člani mladinske zasedbe

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale; Video: FB NK Domžale

 

Tagi