Odštevanje je pri koncu, Radomljanke k prvakinjam

Odštevanje je pri koncu. Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje z današnjim gostovanjem pri državnih prvakinjah vstopa v deseto tekmovalno sezono.

Srečanje z ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki brani naslov državnih prvakinj in v prihodnjem tednu igra kvalifikacije za UEFA Ligo prvakinj, se bo v Športnem centru Bratonci pričelo ob 11. uri. Dvoboj si bo moč ogledati v neposrednem prenosu v režiji Nogometne zveze Slovenije.

“Priprave so potekale zelo intenzivno, trenirale smo petkrat tedensko in igrale pripravljalne tekme. Na teh tekmah smo bile postavljene pred različne izzive in tako dobile vpogled v stanje ekipe v smislu, kaj je treba še popraviti. Z odpravljanjem pomanjkljivosti smo se dobro pripravile na prihajajoče tekme v ligi,” pravi Eva Vodušek.

Novinke so se po besedah kapetanke hitro vklopile v ekipo, s soigralkami pa so jih dobro sprejele, saj se zavedajo, da bodo skupaj lažje dosegle cilje: “Pred vsako sezono je potrebno imeti zastavljen skupni cilj. Tako ekipa skozi celotno sezono daje svoj maksimum na treningih in tekmah, da bi prišla do zastavljenega. Tudi mi smo si postavili cilje, ki pa naj zaenkrat ostanejo v garderobi. Do uresničitve ciljev nas loči še veliko preprek, vzponov in padcev.”

Misli so zdaj usmerjene v prihodnost, ekipa v jubilejno sezono vstopa okrepljena. Iz Krima sta se med rumene preselili Korina Janež in Maša Osojnik, Ines Krajnc je doslej nosila dres Maribora Tabora. Maja Zajc je po sezoni v Litvi in na Irskem povečala konkurenco med vratnicama, izkušena Polona Petrač pa se je v Radomlje prestopila iz vrst Olimpije. Za povratek v tekmovalne vode se je odločila Ana Černelič, Neli Hofman pa se bo v nedeljo zoperstavila nekdanjim soigralkam Pomurkam.

“Novinke smo bile zelo lepo sprejete. Mislim, da sestavljamo čudovito ekipo, ki je zmožna marsičesa,” pravi Korina Janež, ki si v novi sezoni želi odličnih rezultatov. Tudi zato so Radomljanke poleti trdo garale. “Pripravljalno obdobje je po mojem mnenju potekalo odlično, kar smo dokazale tudi na prijateljskih tekmah. Viden je napredek od prvega do zadnjega tedna trenažnega procesa. Prva tekma bo zelo zahtevna, a bomo vanjo stopile s polno paro. Nova sezona lahko postreže z odličnimi rezultati, h katerim tudi strmimo,” še pravi Ljubljančanka.

Rumenosrčne so prvi skupni trening opravile 12. julija, odigrale pa so štiri preizkušnje. Uvodoma so z osmimi zadetki odpravile Ajdovščino, na drugi tekmi pa so tesno ugnale ambiciozno zasedbo avstrijskega drugoligaša LUV Graz. Radomljanke so bile v madžarskem Sombotelu boljše od Haladasa, v generalki pred pričetkom sezone pa so v Zagrebu izgubile z Dinamom.

Radomljanke so sedem od devetih sezon v SŽNL zaključile na tretjem mestu lestvice, v zadnjem prvenstvu so zasedle četrto pozicijo.

ŽNK Radomlje; Foto: Zdravko Turk

 

Tagi