Nov odmeven prestop. Po Štubljarju v Italijo tudi Mlakar

V MNC Domžale je prišlo do novega odmevnega prestopa! Dobre igre, kronane s številnimi zadetki, niso ostale neopažene. 16-letnega Luko Mlakarja je pod svoje okrilje vzela AS Roma!

“Leta 2015 je v Italijo odšel brat Jan, sedaj bom to storil še sam. Veliko sva se pogovarjala o tem, s starši prav tako. Skupaj s klubom smo sprejeli ponudbo in novega izziva se izredno veselim. V Domžalah sem začel igrati v najnižji selekciji, kasneje nastopil za vse mlajše zasedbe, konec pretekle sezone pa debitiral tudi za člansko moštvo, na kar sem zelo ponosen. To je moj klub in vedno mu bom hvaležen za pomoč pri nogometnem razvoju. Hvala tudi vsem soigralcem in trenerjem, še posebej punci in družini, saj brez njih vse to ne bi bilo mogoče! Sem še mlad. V Domžalah sem imel vzpone in padce, a vselej sem se uspel pobrati, kar je znak dobrega dela z mladimi v MNC. Pred mano je še ogromno dela, odrekanja, prilagajanja, tudi italijansko se bo treba naučiti, toda takšno priložnost preprosto moraš zgrabiti z obema rokama. Roma je izjemen klub, velikan, z naravnost odličnimi pogoji za delo, kvalitetnimi mladimi nogometaši iz celotnega sveta in to, da bom tudi sam del tega, je zares neverjetno. Sem pa klub zaradi Mourinha in Abrahama, sedaj tudi Dybale, spremljal še preden sem vedel za prestop,” nam je zaupal Luka Mlakar.

Za selekcijo U17 je kot vhodni kadet na 23 tekmah dosegel 11 golov, v kategoriji U15 je mrežo tekmecev na 10 tekmah zatresel kar 24-krat, en nastop ima v mladinski in tudi članski ekipi. Prvoligaški debi v rumenem je Luka Mlakar dočakal v zadnjem krogu lanske sezone na tekmi z Radomljami (3-3), ko je v igro vstopil v 64. minuti. Mlajši brat Jana Mlakarja, slednji je iz Domžal odšel v Fiorentino, je doslej za reprezentanci U16 in U17 zaigral šestkrat.

Matej Oražem: “Veseli in ponosni smo na Luko, ki je s svojimi igrami dokazal, da si zasluži nov izziv. Prestop v Italijo je bil njegova želja in vesel sem, da smo mu jo uspeli uresničiti skupaj. Vsekakor je sodelovanje s klubom, kot je AS Roma, velik privilegij in letos smo z njimi veliko komunicirali. Odškodnina je za trenutne razmere precej visoka in nam bo vsekakor prišla zelo prav, saj je stanje na nogometnih trgih v pokoronskih časih izjemno zahtevno. Gre za novo priznanje MNC Domžale, ki se jih je v preteklih letih nabralo že ogromno, verjetno pa je največje priznanje število naših mladih igralcev, ki v letošnji sezoni redno igrajo za člansko moštvo.”

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi