Nogometašice ŽNK Radomlje Medex po treh letih znova z Mariborčankami

Septembrske obveznosti so opravljene, pred nogometašicami članske ekipe ŽNK Radomlje Medex je prva oktobrska preizkušnja.

Rumenosrčne bodo v sedmem krogu Ženske nogometne lige Triglav gostile ŽNK MB Tabor, s katerim se bodo pomerile prvič po maju 2021. Zasedba iz mesta ob Dravi se je po treh sezonah premora vrnila v člansko konkurenco, nedeljski obračun pa bo že 24. v zgodovini medsebojnih tekem. Radomljanke so doslej dobile 14 dvobojev, Mariborčanke so bile boljše petkrat.

Mariborčanke ob Gažonu še čakajo na prvo točko, nedeljski cilj Radomljank pa je jasen, napoveduje Varja Špiler: »Pričakujem tekmo, na kateri se bodo igralke MB Tabora pretežno branile, zato bo za napadalke še toliko težje, ker bodo nasprotnice verjetno zelo zgostile prostor pred svojim golom. Menim, da bo igra večinoma potekala na njihovi polovici.«

Radomljanke so se se v prejšnjem krogu razveselile četrte ligaške zmage v letošnji sezoni. V Kidričevem so slavile z izidom 0:6, a bi lahko bil rezultat še višji. Katera so področja, na katerih lahko zasedba najbolj napreduje? »Rezerve ekipe vidim v fazi napada. Igrati moramo hitreje in več v globino, predvsem pa se moramo bolj zbrati pri zaključkih akcij,« poudarja Gorenjka.

Sedemnajstletnica se je rumeni zasedbi pridružila to poletje. Zdaj je že dodobra zakorakala v sezono z novo ekipo, kako se je prilagodila na novo okolje? »Treningi, ki so drugačni, kot sem bila navajena, mi zelo koristijo pri napredku. S soigralkami se dobro razumemo, opazila pa sem kar velik napredek v svoji igri,« pravi Varja.

Hitra napadalka je v rumenem dresu že dosegla štiri gole. Po bolezni, zaradi katere je izpustila obračun s Krimom pa je v polno merila tudi na tekmah z Ljubljano in Aluminijem: »Zadetki zagotovo dobro vplivajo, saj napadalki višajo samozavest in te spodbudijo, da poskušaš še večkrat streljati proti golu.«

Nogometna jesen bo še dolga, kakšne so želje za nadaljevanje sezone? »Pričakovanja so visoka. Mislim, da smo s soigralkami v uvodnem delu sezone dokazale, da smo dobra ekipa, vendar pa vem, da smo zmožne še več,« je še dejala Varja Špiler.

Nedeljski obračun nogometašic ŽNK Radomlje Medex in ŽNK MB Tabor se bo v Športnem parku Radomlje pričel ob 13. uri.

Avtor: ŽNK Radomlje Medex; Foto: ŽNK Radomlje Medex

Tagi