NK Radomlje: Za nami je uspešno leto

Leto 2020. Na račun korona virusa in ukrepov povezanih z njim, je bilo to zelo turbolentno leto. Polno sprememb, ki so se pogosto zgodile z danes na jutri. Sezona je bila predčasno prekinjena kar dvakrat. Najprej spomladanski del sezone 2019/20, nato pa še jesenski del sezone 2020/21. Naj ob tem navedem le en zanimiv podatek. Slovenija je bila ena od le osmih evropskih držav, kjer se je sezona v drugi ligi zaključila predčasno.

Na račun ukrepov, je bil med drugim odpovedan tudi Cordial Cup, eden večjih evropskih nogometnih turnirjev cicibanov, ki se vsako leto spomladi zgodi v radomeljskem športnem parku. So pa vendarle stvari, ki nam jih je uspelo “spraviti pod streho”. Poletni tabor otrok starih od 6 – 12 let je uspel. Naši cicibani (selekciji U11 in U12), pa so se s kar štirimi ekipami udeležili močnega turnirja v Umagu (Umag Trophy).

Pa še cel kup pozitivnih, omembe vrednih zgodb se je zgodilo. Pojdimo po vrsti.

Infrastruktura 

Že pred začetkom spomladanskega dela sezone, je naša glavna tribuna dobila preobleko. Nove sedeže. Postavljen je bil tudi nov semafor, da so gledalci ves čas na tekočem, kakšen je rezultat in koliko je do konca tekme. Kapaciteta našega klubskega lokala, se je na račun prenovljene terase krepko povečala, postavljen pa je bil tudi nov velik projektor. Sediš na terasi lokala, piješ kavo ali pivo in na ogromnem projektorju gledaš tekmo, ter se počutiš kot, da si v kinodvorani. Začeli pa smo tudi z gradnjo fitnesa za naše nogometaše.

Kadrovske spremembe

Od rumeno črnih, se je poslovil Oskar Drobne, ki je bil trener naše članske selekcije leto in pol. Oskar, hvala za vse in srečno v tvoji nadaljnji trenerski karieri. Vodenje naše članske selekcije, je prevzel Dave McDonough. Anglež z impresivno trenersko kariero. Dave je bil član trenerske ekipe Liverpoola, ko je le ta osvojila Ligo prvakov. Kot trener je bil aktiven tudi v Španiji, Italiji in na Kitajskem. V Radomljah pa je prisoten že kar nekaj časa. Bil je športni direktor, vodja mladinskega pogona, zdaj pa prevzema “dirigentsko palico” naših članov. Do sprememb je prišlo tudi pri mladincih in kadetih. Trener mladinske selekcije, je postal Erik Merdanovič. Trener kadetov pa Grega Ciglar. Z vsemi tremi zgoraj omenjenimi trenerji, bomo v kratkem naredili intervju. Kot zadnja klubska okrepitev, pa je prišel nekdo, ki ni ne igralec, ne trener. Dušan Jambrošič bo opravljal vlogo klubskega piarovca in uradnega napovedovalca tekem v radomeljskem športnem parku. Njegova naloga bo, da boste o vsem, kar se v klubu dogaja pravočasno in ažurno obveščeni.

Mladinci & kadeti

Medtem, ko bo naša članska selekcija v spomladanskem delu sezone dala vse od sebe, da se (spet) uvrsti v prvo ligo, so naši mladinci že tam. Za našimi mladinci je res neverjeten jesenski del sezone. Bili so disciplinirani, bili so neustrašni, borbeni, strelsko učinkoviti. Temu primeren je tudi rezultat. Naši mladinci so dejansko podprvaki prve slovenske mladinske lige. Zmaga v pokalu proti Olimpiji, je le češnja na torti.

Našim kadetom je šlo malce slabše, kar glede na vse kadrovske menjave sploh ne preseneča. Veseli pa dejstvo, da se njihova forma dviguje, da fantje postajajo dobra klapa in na igrišču kažejo pravi pristop ter odnos. Tudi rezultati pridejo s takim načinom dela.

Člani

Naša članska selekcija si bo jesenski del lanske sezone zapomnila za vse večne čase. Na dvanajstih tekmah so naši rumeni bojevniki zabeležili neverjetnih enajst zmag in doživeli en sam poraz (v drugem krogu proti Šmartnu). S to osupljivo serijo so izenačili rekord 2. SNL. Na dvanajstih tekmah so zabili 35 golov (malce manj kot tri na tekmo), dobili pa so jih le 12. Imamo drugi najbolj učinkovit napad v ligi (lendavska Nafta je zabila en gol več kot mi) in najbolj čvrsto obrambo. Naša najboljša strelca sta Luka Cerar in Sacha Varga. Oba sta se med strelce vpisala sedemkrat. Jesenski del sezone so tako naši člani zaključili na vrhu. Na prvem mestu, s tremi točkami prednosti pred drugo uvrščeno Krko.

Za konec pa… hvala vsem, ki ste bili v lanskem letu del naše zgodbe. Hvala sponzorjem, staršem otrok, ki trenirajo pri nas. Hvala našim zvestim Mlinarjem in vam, ki ste nas bodrili s tribun.

Gremo v nove zmage!
#hočemozmoremosmo #rumenibojevniki

Avtor: Dušan Jambrošič; Foto: NK Radomlje

Tagi