NK Radomlje – Sezona, ki si jo bomo zapomnili

Prerez jesenskega dela sezone

Kmalu bo mesec dni, odkar so bile v drugi slovenski nogometni ligi, odigrane tekme 12. kroga, jesenskega dela prvenstva 2020/21, ki je bil obenem tudi zadnji. Slovenija je namreč ena izmed redkih evropskih držav (takih je bilo le osem), ki je tekmovanje v drugi ligi zaradi poslabšane epidemiološke slike, prekinila predčasno. Tekmovalne aktivnosti v 2. SNL, naj bi se torej nadaljevale šele v letu 2021.

Kljub temu, da je za nami na račun koronavirusa in ukrepov povezanih z njim, turbolentno in dramatično leto, smo lahko v Radomljah na jesenski del sezone, več kot ponosni. Zadovoljni.

Naša članska selekcija pod vodstvom trenerja Oskarja Drobneta, ki je vodenje članske selekcije prevzel pred letom in pol, je bila fantastična vso jesen. Fantje so imeli to jesen praktično vse. Atraktivno igro, izjemno disciplino, borbenost, konstantnost brez nekih nihanj v formi, pravi pristop, strelsko učinkovitost in rezultatsko uspešnost.

(Foto: NK Radomlje)

Radomljani so imeli izjemno, redko videno serijo. Na dvanajstih tekmah so zabeležili kar enajst zmag in en sam poraz (v 2. krogu proti Šmartnu) in s tem izenačili rekord neporaženosti v 2. SNL. Ob koncu jesenskega dela prvenstva, so tako Radomlje prvouvrščena ekipa lige. Pred drugouvrščeno novomeško Krko, imamo tri točke prednosti.

No, ko smo že pri statistiki, se še malce poigrajmo s številkami.

Največ zadetkov v jesenskem delu sezone, so Radomljani dosegli na gostovanju v Krškem. Rezultat je bil 2:5. Velja pa omenit še dve tekmi. Gostovanje pri kranjskem Triglavu in Biljah. Z obeh gostovanj, so se naši člani vrnili z zmago 0:4.

(Foto: NK Radomlje)

Na dvanajstih tekmah, je radomeljska članska selekcija dosegla 35 zadetkov. Edina strelsko bolj učinkovita ekipa v ligi, je prekmurska Nafta, ki je dosegla gol več. Na drugi strani, pa so naši rumeni bojevniki na dvanajstih tekmah, dobili le devet golov. Povedano drugače: imamo drugi najbolj učinkovit napad v ligi in najbolj trdno obrambo.

Razlogov, da v spomladanski del sezone zremo z optimizmom, je tako več kot dovolj!

Na tem mestu poklon našim igralcem. Trenerskemu štabu. Fizioterapevtki. Navijaški skupini Mlinarji za glasno, bučno in zvesto podporo, tako na domačih kot gostujočih tekmah. Vam, naši zvesti gledalci in gledalke, ki nas bodite v radomeljskem športnem parku. Hvala našim sponzorjem in navsezadnje vam, ki nas spremljate in berete na naši Facebook strani ter spletni strani.

Ostanite zdravi, pazite nase.

Se vidimo prihodnje leto.

Dušan Jambrošič

Tagi