Niz desetih tekem brez poraza je prekinjen

PLTS, 27. kolo: Aluminij - Domžale 1:0

Rumeni bojevniki so v Kidričevem zabeležili prvi poraz po 9. decembru 2020, ko je bil z enakim rezultatom (1-0) boljši NK Bravo. 

Glavni trener Dejan Djuranović: “Vedeli smo, da bomo naleteli na motiviranega domačina. Hitro so uspeli povesti, sami pa smo imeli težave, saj nam je manjkalo kar nekaj nogometašev. Fantom čestitam za prikazano, željo, hotenje in ustvarjene priložnosti, ki pa jih žal nismo realizirali. Niz desetih tekem brez poraza se je torej končal, vendar ni razloga, da se naslednji že kmalu ne bi začel.”

Vezist Janez Pišek: “Imeli smo pobudo, žogo več časa držali v nogah in prihajali pred gol nasprotnika, kjer pa je zmanjkalo idej. Tudi podaj iz kota je bilo kar nekaj, vendar domači so uspeli zaustaviti vse naše nalete. Za trenutek smo bili nepozorni in kazen je prišla v obliki zadetka. Strelcu smo preprosto pustili preveč prostora. Zatem smo hitro poskušali izenačiti in se vrniti v igro, a neuspešno. Nimamo kaj. Od zadnjega poraza so minili trije meseci, zato nam je seveda žal, da serije nismo uspeli podaljšati do vstopa v zadnjo četrtino prvenstva, kjer bomo morali biti boljši.”

Branilec Jošt Urbančič: “Aluminij je na začetku tekme imel dve lepi priložnosti, v tretje pa jim je uspelo zatresti našo mrežo. Hitro smo morali loviti zaostanek in praktično že takoj za golom domačih nam je uspelo stopiti na žogo. Prihajali smo v priložnosti, vendar tekmec nam pred lastnimi vrati ni dopuščal veliko prostora. Med odmorom smo se dogovorili, da moramo nadaljevati z napadi in čim večkrat priti do strela. Še naprej smo v kazenski prostor Aluminija poslali veliko dolgih podaj, toda izkazalo se je, da je domačin bil pri tem uspešnejši. Pred odhodom na reprezentančni premor nas v četrtek čaka še tekma z Beltinci, kjer bomo iskali napredovanje v pokalnem tekmovanju. Do takrat se je treba dobro spočiti in poskrbeti, da naše cilje in želje ustrezno izpolnimo.”

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi