Napad rumenosrčnih močnejši za Ines Krajnc

Članska ekipa Radomelj je v minulem prvenstvu dosegla 50 zadetkov, več kot polovico jih je prispevala Zala Kuštrin. Rumena zasedba bo v sezono 2021/22 zakorakala s širšim izborom arzenala v napadu, eno od orožij trenerja Aljaža Gornika bo tudi Ines Krajnc.

Čeprav šteje zgolj 22 let, lahko Ines že uvrščamo med izkušenejše napadalke v Slovenski ženski nogometni ligi. V članskem prvenstvu je prvič zaigrala v sezoni 2016/17, doslej pa je na 62 ligaških tekmah dosegla 40 zadetkov. Prav vse v dresu kluba iz štajerske prestolnice, še pred selitvijo v Maribor pa je nastopala za mlajše selekcije MSM Ptuja.

ŽNK Maribor Tabor v prihodnji sezoni ne bo del SŽNL, Ines pa bo nogometno pot nadaljevala v dresu našega kluba: “Po razpletu zgodbe Maribora sem imela nekaj ponudb, odločila sem se za najboljšo možnost. Ženski nogometni klub Radomlje mi je ponudil najboljše pogoje, kar se tiče dela in možnosti za napredovanje. Všeč mi je članska ekipa Radomelj, na koncu pa je vse to tudi pretehtalo v njihovo korist,”

Dvaindvajsetletnica spada med igralke s hitrim korakom. Prav hitrost bo v novi sezoni eden od zaščitnih znakov napada rumenosrčnih. “Verjamem, da bomo v napadu konkurenčne in bomo delale preglavice najboljšim klubom v ligi. Prepričana sem, da se bo morala obramba nasprotnic pošteno potruditi, da zaustavi napad Radomelj,” optimistično razmišlja nova članica kluba.

“Imam občutek, da lahko z ekipo ustvarimo dober rezultat. Pričakujem, da me bodo soigralke dobro sprejele in se bomo hitro povezale. Verjamem, da se bom počutila kot doma. Upam, da se bomo hitro uigrale in nam bo igra stekla, tako pa bi lahko bile konkurenčne tudi najboljšim klubom v Sloveniji,” si želi nekdanja mladinska reprezentantka, ki je leta 2018, ob debiju selektorja Boruta Jarca, zaigrala v dresu članske izbrane vrste.

Za nastop v državnem prvenstvu se je prijavilo osem klubov, en več kot lani. Kakšno sezono lahko pričakujemo? “Razpored tekmovanja bo predvsem jeseni zelo natrpan, želim pa si, da bi bilo prvenstvo čimbolj zanimivo in ne bosta izstopala zgolj dva kluba. Upam, da se lahko v boj za vrh lestvice vmeša še kakšen klub. V Radomljah lahko pogledujemo proti mestom med vodilno trojico,” odgovarja Ines, ki živi v hrvaškem Virju, kjer je v otroških letih pričela nogometno pot.

“Želim napredovati v svoji igri, saj še imam možnosti za izboljšave. Čimprej želim popraviti realizacijo, napredovati pa želim tudi na področju moči, hitrosti in discipline v igri,” za konec pravi Ines, ki se zaveda, da jo pod vodstvom Aljaža Gornika čaka veliko dela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ŽNK Radomlje (@znkradomlje)

Ines, dobrodošla med rumenosrčne!

Avtor: ŽNK Radomlje

 

Tagi