Najmlajše Radomljanke z novo trenerko, v teku tudi vpis novih mladih nogometašic

Na nogometne zelenice so se vrnile tudi najmlajše rumenosrčne nogometašice, ki bodo v sezono 2022/23 zakorakale z novo trenerko. Selekcijo Ženskega nogometnega kluba Radomlje do 10 let bo vodila Maja Zajc.

»Prepričala me je predvsem želja po novem izzivu. Že nekaj časa sem imela idejo, da bi se tudi sama podala v trenerske vode, saj me to zelo veseli. Prej ni bilo časa, zdaj pa se mi je ponudila priložnost in sem se odločila, da jo izkoristim,« o novem izzivu pravi vratarka članske ekipe ŽNK Radomlje Medex.

Ženski nogometni klub Radomlje je sicer skozi celotno sezono aktiven tudi na okoliških šolah, spomladi pa so bili vsakotedensko organizirane tudi brezplačne urice v Domžalah in Kamniku, maja pa tudi v Športnem parku Radomlje. Vse z namenom, da se nad nogometom navduši še več deklic.

To je tudi eden od ciljev Maje, ki želi v novi sezoni še izboljšati številčnost v najmlajši tekmovalni ekipi rumenosrčnih. Mlada dekleta so v lanski sezoni tekmovala v ligaškem sistemu MNZ Ljubljana. »Pri mlajših punčkah želim vzbuditi veselje in ljubezen do nogometa ter poskusiti dvigniti številčnost selekcije,« sporoča Litijanka.

Triindvajsetletnica je v letošnji sezoni ob Katarini Gadnik najstarejša igralka članske ekipe ŽNK Radomlje Medex, a nase ne gleda kot na mentorico mlajšim soigralkam: »Sama ne bi izbrala besede ‘mentorica’. Res je, da sem med starejšimi, ampak menim, da smo v ekipi vse enakovredne, podpirati moramo ena drugo in sodelovati za skupno dobro. Čeprav je večinski del ekipe kar nekaj let mlajši, pa se s puncami super razumemo.«

Nova sezona se za četa trenerja Aljaža Gornika pričenja jutri, z gostovanjem na Ptuju. »Priprave potekajo po načrtih. Mislim, da smo dobro pripravljene na začetek sezone, tako fizično kot tudi taktično, zato se z ekipo že veselimo pričetka prvenstva. Cilji za to sezono so seveda višji kot v minuli, predvsem pa želimo prenesti kvaliteto s treningov na tekme in igrati tako kot znamo, najbolje,« še pravi Maja Zajc.

K temu dodajmo še povabilo za deklice, ki so rojene med let 2012 in 2016, da se pridružijo zabavnim treningom Ženskega nogometnega kluba Radomlje.

Za več informacij pišite na elektronski naslov karmen.ulbin@znk-radomlje.si.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

 

Tagi