Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi ta, kako nadomestiti najboljšo strelko v zgodovini kluba. Zala Kuštrin se bo po petih letih rumenosrčne zgodbe prvič v karieri preizkusila na tujem.

Štiriindvajsetletnica se od Ženskega nogometnega kluba Radomlje poslavlja po petih sezonah napredka in kot vodilna na večni klubski lestvici strelk. V petih letih je devetim pokalnim golom dodala še 117 ligaških zadetkov, daleč najuspešnejša pa je bila zadnja sezona. S 50 ligaškimi zadetki je bila druga strelka SŽNL, ob tem pa je presegla mejnik stotih golov v državnem prvenstvu in dresu Radomelj. Gre za številke, ki jim zasledovalke v radomeljskem dresu verjetno še nekaj časa ne bodo blizu.

Čeprav se je na nogometnih zelenicah prvič predstavila šele po vpisu v srednjo šolo, je že kot članica Ajdovščine potrdila nogometni talent. Nekdanja karateistka ni le najboljša strelka radomeljskega kluba, temveč pet let po slovesu od Ajdovk kraljuje tudi na večni lestvici strelk hčera burje.

Da je rumena Bovčanki zlezla pod kožo, je dokazovala praktično v vsakem prestopnem obdobju, ko je kljub vabilom v Beltince in Ljubljano ostala zvesta rumenosrčnim. Primorka se je s predstavami v dresu Radomelj prebila do članske izbrane vrste, zdaj pa bo skušala storiti še korak naprej. Še drugi poletni prestop v tujino – Korina Janež se je preselila v nemški RB Leipzig – je potrditev dobrega dela v zasedbi Radomelj.
Brescii pomagati do povratka v Serie A.

Zala bo v prihajajoči sezoni igrala za italijanski klub ACF Brescia Calcio Femminile. Ekipa iz Lombardije se želi tudi s pomočjo dolgoletne članice rumenosrčne sredine vrniti tja, kjer je že bila, med italijanske prvoligaše. Brescia je bila blizu povratka v Serie A že v pretekli sezoni. »Levinje« so dva kroga pred koncem prvenstva vodstvo na lestvici prepustile ekipi Coma, ki si je s točko prednosti priigrala vstopnico med prvoligaše.

Brescia, ki je leta 2014 in 2016 pokorila konkurenco v Serie A, še trikrat pa osvojila pokalno tekmovanje, je med italijanskimi prvoligaši nazadnje igrala v sezoni 2017/18. Po koncu te sezone je tekmovalno licenco odkupil AC Milan, Brescia pa je še istega leta pričela vzpon iz četrtega razreda italijanskega nogometa. Klub se je po dveh zaporednih napredovanjih leta 2020 prebil med drugoligaše, najprej zasedel osmo, nazadnje pa še drugo mesto.
»Slovo po petih letih sodelovanja ni enostavno, praktično vsi v klubu pa razumemo željo po novem izzivu in koraku naprej. Četudi Zala v skladu s svojim karakterjem ni nikoli silila v medijsko ospredje, pa je v petih sezonah postala zaščitni znak Ženskega nogometnega kluba Radomlje, v katerem je pustila izredno globok pečat. Verjamemo, da je v tem času postala vzornica številnim mlajšim dekletom, ki se želijo po njenih stopinjah najprej dokazati v rumenem dresu in nato ime našega kluba ponesti v svet,« so še zapisali pri ŽNK Radomlje. Primorka se od kluba, ki letos praznuje desetletnico delovanja, poslavlja po 97 uradnih tekmah.

Avtor: Peter Dominko; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi