Na zimsko pavzo s serijo treh zmag

PLT, 20. krog: Mura 0-1 Domžale

Radomlje, Celje in Mura. Trije premagani nasprotniki rumene družine ob zaključku koledarskega leta. Varovanci Simona Rožmana so po zaslugi treh zaporednih zmag skočili pred Muro in za drugouvrščenim Koprom zaostajajo zgolj za štiri točke. Dvoboj 20. kroga je že v prvem polčasu odločil Andrej Đurić.

“Čestitke vsem akterjem. Glede na vremenske razmere je bila tekma odigrana na meji regularnosti. Pogoji so bili zelo zahtevni. Hud mraz je povsem zamrznil zelenico in skoraj še vse nas. Seveda, pohvale fantom. Morali smo se prilagoditi. Zgostili smo sredino, bili čvrsti in Muri prepustili pobudo. Domači niso prišli do izrazitih priložnosti. Na drugi strani smo čakali na protinapad oziroma prekinitev. V zadnjem času imamo ogromno težav s poškodbami. Zaradi bolezni smo znova krpali zasedbo, na koncu osvojili tri točke proti zelo neugodnemu nasprotniku in s tem smo seveda zadovoljni,” je po prvi zmagi v Murski Soboti na klopi Domžal povedal Simon Rožman.

Rumeni so jesenski del 1. SNL sklenili na petem mestu. Četrti Maribor beži za dve točki, Celje jih ima tri več: “Zaključek prvega dela sezone je bil z rezultatskega vidika zelo dober za nas. V sami igri pa želimo več. Sedaj se bomo dobro spočili in potem mirno začeli s pripravami na pomlad, kjer bo potrebno pokazati kar precej. Prvi del je bil naporen predvsem zaradi smeri dela. Zavestno smo se odločili za mlade nogometaše, šli v veliko tveganje in rezultatska krivulja bi lahko hitro šla v drugo smer. Potem bi bilo zelo težko, a skozi prvenstvo smo se dvigovali. Naredili smo dobro osnovo, sestavili odlično skupino fantov, ki se bori za dres, za grb Domžal.”

Premor bo trajal vse do 3. januarja, torej dobre tri tedne. Z delom bodo Domžalčani nadaljevali dan po skupni večerji: “V prihodnje bo potrebno v igri narediti par korakov naprej, če želimo biti konkurenčni ekipam okrog nas. Čaka nas veliko dela, toda podlago imamo. Počnemo to, kar govorimo, zato sem zelo vesel, da so fantje napredovali in stopajo v želeno smer. Tako bo potekalo tudi zimsko kadrovanje. Zanimanje seveda obstaja za določene posameznike, bodo pa prihodi povezani z odhodi. Premoremo ogromno potenciala, ki se še ni spremenil v končno kvaliteto, toda tudi pri tem delamo majhne, vendar hitre korake,” je povedal Rožman.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi