Na Ptuju do rekordne zmage

Ženska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v novo sezono ŽNL Triglav zdravje vstopila z najvišjo zmago v zgodovini kluba. Na Ptuju se je v ekipni predstavi veselilo kar devet različnih strelk.

Radomljanke so v najstarejšem slovenskem mestu hitro prevzele pobudo, domača mreža pa se je prvič tresla v četrti minuti. Nina McQuarrie je v kazenskem prostoru odvzela žogo vratarki Lani Novak in zatresla nebranjeno mrežo. Le dve minuti kasneje se je po podaji Laure Šenk prvega članskega zadetka veselila Naja Poje Mihelič, v deveti minuti pa je bila z razdalje uspešna še Sara Gradišek.

Ptujčanke, ki so to poletje izgubile vratarko Nežo Forštnarič in prvo strelko Nušo Štumberger, so krajšem obdobju zatišja četrtič klonile v 22. minuti, Nina McQuarrie je odvzela žogo Nuši Forštnarič in suvereno zadela s strelom po tleh. Že v naslednjem napadu je po predložku Naje Poje Mihelič zadela Tajda Hlebec. Ista igralka v 25. minuti s predložkom našla Nino McQuarrie, ki je žogo z glavo spravila preko Lane Novak in izid je bil že 0:6.

Dve minuti kasneje je znova poskušala Tajda Hlebec, odbitek pa je v mrežo pospravila Naja Poje Mihelič. Še pred koncem uvodne tretjine je po preigravanju v osrčju kazenskega prostora zadela Laura Šenk, v končnici prvega polčasa pa se je s tremi asistencami izkazala Katarina Gadnik. Najprej je po podaji kapetanke zadela Tajda Hlebec, nato še Tinkara Testen, izid polčasa pa je postavila Naja Poje Mihelič.

Radomljanke tudi po odmoru niso popuščale. Lea Dolinar je v uvodni minuti drugega polčasa zadela iz prostega strela z razdalje 20 metrov, v 49. minuti je najstrožjo kazen izkoristila Katarina Gadnik. Že v naslednji minuti se je veselila Tinkara Testen, po uri igre pa je bila natančna Laura Šenk. V 63. minuti se je pod “hat-trick” podpisala Nina McQuarrie, nato pa je dvakrat zapored zadela Naja Poje Mihelič.

V 71. minuti je bila tretjič na srečanju natančna Laura Šenk, ki je zadela po diagonalnem udarcu z leve strani kazenskega prostora. Po vstopu v igro se je v dveh priložnostih znašla Margit Kosirnik, v 81. minuti pa se je prvenca v ŽNL Triglav Zdravje veselila Katjuša Kern. V končnici se je domača mreža tresla še štirikrat. Šestega gola na tekmi se je razveselila Naja Poje Mihelič, po uspešnem udarcu Tinkare Testen pa je z 20 metrov v polno merila Katarina Gadnik. Izid srečanja 0:24 je postavila štirikratna strelka Laura Šenk.

Ob Naji Poje Mihelič in Katjuši Kern je prvi uradni nastop v članskem dresu ŽNK Radomlje zabeležila Tisa Podkrajšek, ki jo s soigralkami že v sredo čaka pokalno gostovanje v Ajdovščini.

»Lep uvod v prvenstvo, odigrali smo zelo dobro tekmo. Dekleta so bila zelo kombinatorna in raznovrstna v napadu, kar potrjuje tudi dejstvo, da je bilo kar devet igralk med strelkami. Smo zelo zadovoljni s tem, kar so dekleta pokazala na tekmi,« je po rekordni zmagi dejal trener Aljaž Gornik.

Rumenosrčna zasedba se bo na domačem igrišču prvič predstavila v nedeljo, ko v goste prihajajo Cerkljanke.

ŽNK DOXAKEY – ŽNK RADOMLJE MEDEX 0:24 (0:11)

  • Strelke: Nina McQuarrie (4′, 22′, 25′, 63′), Naja Poje Mihelič (6′, 27′, 43′, 64′, 68′, 82′), Sara Gradišek (9′), Tajda Hlebec (23′, 39′), Laura Šenk (29′, 60′, 71′, 87′), Tinkara Testen (42′, 50′, 85′), Lea Dolinar (46′), Katarina Gadnik (49’/11M, 86′), Katjuša Kern (81′).
  • ŽNK Doxakey: Lana Novak, Hana Jelen, Tjaša Križan, Tajda Tušek, Nuša Forštnarič, Špela Pernek, Maša Potočnik, Eva Vidovič, Urška Švarc (61′ Jelena Spasić), Pia Ciganović, Anja Lončarič. Trener: Uroš Šmigoc.
  • ŽNK Radomlje Medex: Živa Galjot, Nina McQuarrie (68′ Margit Kosirnik), Tajda Hlebec (68′ Lori Škulj), Laura Šenk, Tinkara Testen, Sara Gradišek, Ana Gerjolj (56′ Ajda Kličić), Katarina Gadnik, Naja Poje Mihelič, Tisa Podkrajšek (75′ Katjuša Kern), Lea Dolinar. Trener: Aljaž Gornik.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi