Na prvi tekmi poraz, a tudi spodbudna predstava

Članska ekipa ŽNK Radomlje je deseto sezono v SŽNL odprla s porazom, a je v dvoboju z aktualnimi prvakinjami prikazala pozitivno predstavo.

Radomljanke so v uvodu srečanja uspešno odbijale napade gostiteljic. Živa Galjot se je izkazala z nekaj posredovanji, rumenosrčne pa so bile nevarne v 12. minuti. Maša Osojnik je sprožila z leve strani igrišča, žoga pa je ob stiku poletela mimo gola in končala v kotu.

Pomurke so, potem ko so dvakrat zatresle okvir gola, povedle po pol ure igre. Lucija Kos je zadela z vrha kazenskega prostora. Kaja Korošec je šest minut kasneje izkoristila kazenski udarec, izid polčasa pa je postavila Špela Kolbl.

Drugi polčas so bolje odprle Radomljanke. Zala Kuštrin je v 48. minuti z lepim udarcem znižala prednost domačink, ki pa so deset minut zatem odgovorile s četrtim zadetkom. Živo Galjot je premagala Špela Kolbl, ki je v 79. minuti mojstrsko zadela še tretjič. Zmago domače ekipe je potrdila Anja Eferl.

“Za nami je prva prvenstvena tekma. Nasprotnice so bile kot po meri. Izredno kakovostne, motivirane in odločne. Na naši razvojni poti si želimo čim več takih tekem, saj so dekleta tekom tekme izzvane na najzahtevnejše možne načine. Pomurje je tekmo zasluženo zmagalo, kot trener pa sem zadovoljen s podobo naše ekipe, saj se že opaža napredek v primerjavi z lansko sezono. Smo na pravi poti, gremo pa korak po koraku. Čestitke dekletom za vse, kar so prikazale na današnji tekmi! Ekipi Pomurja pa želim, da so uspešne v kvalifikacijah za ligo prvakov,” po tekmi pravi trener Aljaž Gornik.

ŽNK NONA POMURJE BELTINCI – ŽNK RADOMLJE 6:1 (3:0)

Strelke: Lucija Kos (31′), Kaja Korošec (36′), Špela Kolbl (39′, 58′, 79′), Anja Eferl (83′); Zala Kuštrin (48′)

ŽNK Pomurje: Eva Vamberger, Saša Kolar (66′ Noelle Vilčnik), Maja Dimitrijević, Špela Rozmarič, Helena Božić (78′ Ema Horvat), Sara Makovec, Kaja Korošec (84′ Živa Rakovec), Špela Kolbl, Lucija Kos (46′ Kaja Horvat), Kim Juršnik (46′ Anja Eferl), Priscilla Hagan. Trener: Sandi Bauer.

ŽNK Radomlje: Živa Galjot, Maša Dolenšek, Dairine Rovšek, Katarina Gadnik, Margit Kosirnik (59′ Tija Vrhovnik), Eva Vodušek, Korina Janež, Nina McQuarrie (46′ Neli Hofman), Maša Osojnik (86′ Ana Černelič), Ines Krajnc (65′ Maruša Jereb), Zala Kuštrin (94′ Ajda Kličić). Trener: Aljaž Gornik.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar

Tagi