Na mladih svet stoji

Nogometni klub Domžale in Nogometni klub Radnički iz Cazina sta sklenila sporazumno sodelovanje, ki bo zajemalo razvoj in izpopolnjevanje mladinskih selekcij! S klubom, ki pozornost v celoti usmerja v delo z mladimi, je vodstvo MNC podpisalo petletno pogodbo.

Vodja MNC Domžale Luka Livojević”S tem projektom bomo v NK Domžale razširili skavtsko mrežo tudi na Bosno in Hercegovino, iz katere prihaja veliko kvalitetnih nogometašev, ki mogoče nimajo najboljših pogojev za razvoj v mlajših letih. Mi jim lahko to tukaj ponudimo, zato se za prihodnost ne gre bati. Rezultati seveda ne bodo vidni jutri, ampak čez pet, šest let, sploh, če se Bosna prebije v evropsko unijo. Zagotovo bomo imeli zaradi tega sodelovanja takrat prednost pred ostalimi, saj bomo tam že prisotni. V zadnjih dveh letih smo preko Seada Rošića, ki pomaga pri tem in ga v tem okolju dobro poznajo, že našli nekaj fantov, si ogledali veliko tekem, vse to pa bo z leti bistveno lažje in za nas le prednost.”

Predsednik FK Radnički Ćoralići Zuhad Porčić: ”Z našega vidika je to zelo pomembno, saj gre za razvoj mladinskega nogometa v Unsko Sanskem kantonu. Imamo ogromno talentiranih fantov, ki pa zaradi slabih delovnih pogojev ne uspejo narediti pravega preskoka v višje kategorije. S tem sodelovanjem in izkušnjami, ki jih imajo Domžale, bomo napredovali tako skozi številne turnirje, medsebojne tekme, strokovno pomoč kot tudi izmenjavo trenerskih videnj in seveda konec koncev videnj uprav. Do sodelovanja moram povedati, da je prišlo zelo hitro. Sead Rošić je skrbno spremljal dogajanje na področju Bosne in Hercegovine, po nekaj skupnih pogovorih smo se odločili za ta korak z razloga, da mlajšim nogometašem olajšamo napredek in jim omogočimo lepšo prihodnost.”

O klubu

NK Radnički Ćoralići prihaja iz Cazina in je bil ustanovljen leta 1988. Trenutno na najvišji ravni tekmuje s selekcijami U14, U15 in U17. Ekipa do 14 let je v pretekli sezoni bila najboljša med vrstniki Unsko Sanskega kantona in se posledično uvrstila v končnico državnega tekmovanja. Ambicije NK Radnički rastejo iz leta v leto. Novi zasedbi kadetov se bodo kmalu pridružili tudi mladinci in klub bo tako imel zastopane vse starostne kategorije.

Besedilo in foto: Nejc Berce/NK Domžale

 

Tagi