Na Gorenjskem za pokalni polfinale

Članska ekipa ŽNK Radomlje enajst dni po uvodni ligaški preizkušnji vstopa še v pokalno tekmovanje. Rumenosrčne bodo v Velesovem napadale preboj v pokalni polfinale.

ŽNK Cerklje bodo ovira na poti do polfinala, nasprotnika pa se bosta v Ženskem pokalu Slovenije srečala prvič po sezoni 2017/18. Tedaj so se Radomljanke veselile visoke zmage, na domačem igrišču so dosegle deset zadetkov. A zgodovina je prav to, zgolj podatek iz preteklosti, jutri pa bo potnika v polfinale odločila zelenica.

Dvoboji v minuli sezoni so bili precej tesnejši, čeprav so vsi trije pripadli rumenosrčnim, zadnja dva z izidom 3:2. Najbolj tesno je bilo oktobra, ko so Gorenjke v prvem polčasu že vodile z dvema goloma prednosti, a je nato s “hat-trickom” udarila Zala Kuštrin in poskrbela za popoln preobrat.

“Tekme z ŽNK Cerklje so za nas vedno zelo zahtevne. Nič drugače ne bo tokrat. Pričakujemo še težjo tekmo kot ponavadi, saj je domača ekipa v prednosti glede igrišča in izkušenj,” pred tekmo pravi trener Aljaž Gornik.

Strateg rumenih kljub temu verjame v zmago svoje zasedbe: “Glede na to, da se v pokalnem tekmovanju igra na izpadanje, bo danes poleg tehnike, taktike in kondicije, veliko vlogo odigrala tudi psihološka pripravljenost. V ekipi imamo lepo število izrazito zmagovalnih karakterjev, na čelu s kapetanko Evo Vodušek, zato ne dvomim, da bodo dekleta danes dala svoj maksimum in pustile srce na igrišču.”

Ob tem dodajmo, da je včeraj prvo ligaško srečanje odigrala selekcija do 15 let. Mlade Radomljanke so pod vodstvom Marike Prošek premagale ŽNK Maribor Tabor. Za zmago s 6:1 je trikrat zadela poletna novinka Ana Marija Kršljin Stojić, zmago pa so dopolnile še Špela Gerbec, Ajda Zajc in Taia Doles. 

Obračun na Gorenjskem se bo pričel ob 17. uri, gre pa za prvo od dveh preizkušenj članske ekipe v tem tednu. V nedeljo, ob 11. uri, v Športnem parku Radomlje gostujejo Ptujčanke.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

 

Tagi