Na EURO U21 odhaja četverica domžalskih nogometašev

Dres slovenske izbrane vrste do 21 let bodo na evropskem prvenstvu, ki bo med 24.3. in 30.3. potekalo v Sloveniji in na Madžarskem, oblekli kar štirje predstavniki Nogometnega kluba Domžale! 

Selektor Slovenije Milenko Ačimović je na končni seznam uvrstil bočnega branilca Andraža Žiniča, osrednjega branilca Svena Soštarič Kariča, vezista Tamarja Svetlina in napadalca Daria Kolobariča! Domžale se lahko tako pohvalijo z najvišjo udeležbo izmed vseh prvoligašev.

Andraž Žinič, ki je v dobrem letu dni v prvoligaški konkurenci zbral 40 nastopov, bo dres reprezentance do 21 let oblekel prvič. Produkt MNC Domžale je v preteklosti 10 nastopov zbral tudi za zasedbi U17 in U18 (debitantsko leta 2015 in 2016): “Prvega reprezentančnega vpoklica v moštvo do 21 let sem res vesel, saj kaj takšnega ne občutiš ravno pogosto. To je daleč najboljša nagrada, ki jo lahko dobiš kot nogometaš. Braniti barve domače reprezentance na takšnem dogodku je čast in temu primerno se bomo morali tudi predstaviti na samem prvenstvu. Imamo kvalitetno zasedbo in čeprav igramo z izjemnimi nasprotniki, ciljamo na sam vrh!”

Sven Šoštarič Karič je zadnjo reprezentančno akcijo izpustil, z zrelimi predstavami, ki so sledile, pa je ponovno prepričal selektorja in znova postal del izbrane vrste: “Počutim se vrhunsko! Naše trdo delo je poplačano, pri tem pa gre zasluga celotni ekipi, ki je v zadnjem obdobju bila res odlična. V tem času smo prav vsi vpoklicani reprezentanti izstopali, zato je poziv s strani selektorja več kot zaslužen. Igranje za Slovenijo je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi. Pomagati reprezentanci na tako velikem tekmovanju, kot je evropsko prvenstvo moramo maksimalno izkoristiti. Poskušali se bomo predstaviti v najboljši možni luči in prekrižati načrte favoritom. Žal mi je, ker z nami ne bo gledalcev, saj bi nam bilo z njihovo pomočjo občutno lažje, toda ne glede na to, bomo za reprezentančni grb dali vse od sebe,” je povedal Šoštarič Karič, ki je v dresu rumene družine zbral 45 nastopov v državnem prvenstvu, tri ima v kvalifikacijah za evropsko ligo, enega je vpisal tudi v pokalnem tekmovanju. Dres Slovenije je doslej oblekel že 55-krat!

Naslednji Domžalčan, ki bo v zaključku meseca zastopal slovenske barve, je 19-letni vezist Tamar Svetlin (51 tekem v rumenem, 67 v dresu reprezentanc): “V zaključku preteklega koledarskega leta sem bil premierno član Slovenije do 21 let in zelo sem vesel, da se je selektor zame odločil tudi tokrat! Na evropsko prvenstvo istočasno odhajajo tudi trije soigralci, kar predstavlja dodatno veselje, saj smo drug drugemu to iskreno privoščili. Ob vstopu v novo leto smo bili fantastični, kar nekaj všečnih predstav pa smo prikazali že v spomladanskem delu sezone. Hvaležen sem tako trenerjem kot tudi vsem soigralcem, brez katerih ne bi nihče izmed nas dobil takšne priložnosti. V reprezentanci je ogromno poznanih obrazov, ki redno nastopajo v Prvi ligi, zato nam bo vsem skupaj bistveno lažje. Med seboj se dobro poznamo in to je pred zahtevnimi dvoboji z vrstniki največjih svetovnih reprezentanc ključnega pomena. Prihajajoče evropsko prvenstvo zagotovo predstavlja največji uspeh v dosedanji karieri!”

Ob Žiniču je prvič v reprezentanci do 21 let tudi Dario Kolobarić. 21-letni napadalec je v aktualni sezoni dosegel enajst zadetkov in kot kaže je to bilo dovolj glasno sporočilo selektorju mlade reprezentance: “Boljšega trenutka za prvi vpoklic v reprezentanco Slovenije U21 si ne bi mogel želeti! Res, da sem bil v prvem delu sezone strelsko razpoložen, redno igral in bil pomemben člen Domžal, a kaj takšnega si nisem predstavljal. Biti del ekipe, ki bo na slovenskih tleh nastopala proti zasedbam Španije, Češke in Italije, ki premorejo neverjetne nogometaše, je fenomenalno. Ko pomislim na vse skupaj, dobim kurjo polt in to je tisto, za kar iz dneva v dan garaš. Odhoda na reprezentanči zbor se zelo veselim, hkrati pa komaj čakam, da se EURO uradno začne,” je sklenil Kolobarić, ki se bo skupaj z Žiničem, Svetlinom in Šoštarič Karičem, fantom v reprezentanci pridružili v četrtek.

Razpored tekem U21:

  • Slovenija : Španija, 24.3., Maribor, Ljudski Vrt, 18.00
  • Slovenija : Češka, 27.3., Celje, Stadion Z’Dežele, 18.00
  • Italija : Slovenija, 30.3., Maribor, Ljudski Vrt, 21.00

Celoten seznam vpoklicanih:

Igor Vekić (Bravo), Žan Luk Leban (Everton), Martin Turk (Parma), Jan Gorenc, Tomi Horvat (Mura), Adam Gnezda Čerin (Rijeka), Aljaž Ploj (Aluminij), Sandi Ogrinec, David Brekalo (Bravo), Dušan Stojinović, Žan Zaletel (Celje), Aljoša Matko, Žan Kolmanič (Maribor), Dejan Petrovič (Rapid Dunaj), Timi Max Elšnik (Olimpija), Žan Celar (Cremonese), Nik Prelec (Sampdoria), Žan Medved (Wisla Krakow), Žan Rogelj (Tirol), Dario Kolobarić, Tamar Svetlin, Sven Šoštarič Karič in Andraž Žinič (Domžale).

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: posnetek zaslona; Video: NZS

 

Tagi