“Modri” iz Doba z zmago nad Beltinci tekmovanje zaključili na 9. mestu

V zadnjem krogu letošnje izvedbe 2. SNL je članska ekipa Roltek Dob, ki jo vodi trener Jernej Javornik, doma gostila ekipo ND Beltinci ter jo ugnala z 2:0. “Modri” so za vodstvo poskrbeli že v 1. polčasu, ko je v 26. minuti tekme v polno zadel Gašper Černe ter postavil rezultat polčasa 1:0, saj se v prvem delu tekme rezultat ni več spremenil.

V nadaljevanju so Dobljani zaigrali še odločneje in dobro igro kronali s povišanjem vodstva na 2:0, med strelce pa se je v 64. minuti tekme vpisal Jaka Kasnik.

Do konca tekme se gostujoča mreža ni več zatresla, domača pa je ostala nedotaknjena in Dobljani so zavoljo zmage z 2:0 vpisali nove 3 točke na prvenstveni lestvici, kar jih uvršča na končno 9. mesto v 2. SNL. Če se še malce poigramo s statistiko, so skupaj zbrali 39 točk, vknjižili 11 zmag, 6 remijev in 13 porazov ter dosegli 45, prejeli pa 46 golov z minimalno negativno razliko.

Največ golov je za Dobljane dosegel Jošt Pišek in sicer 9, sledijo pa mu Kristijan Šipek (5), Denis Petrovič (5), Simon Gregorin (4), Tristan Ciglar (3), Gašper Černe (3), Luka Gajič (3), Klemen Kunstelj (2), Jaka Kasnik (2), Klemen Justin (2), Filip Nikola Ostojič (2), Ivan Makovec (1), Anže Pišek (1), Tadej Rems (1), Žiga Avbelj (1) in Nejc Levec (1).

Dva “modra” nogometaša so statistiki vpisali tudi med “nesrečnike”, saj sta žogo nesrečno odbila v lastno mrežo.
Naj strelec #2SNL je z 21-imi doseženimi goli sicer postal Tin Matič iz NK Triglav Kranj. Najvišji zmagi so Dobljani v letošnji sezoni dosegli v 3. krogu, ko so s 7:2 doma ugnali NK Krško in z 1:6 v gosteh NK Drava Ptuj, najvišji poraz pa jim je doma z 0:5 zadala NK Nafta 1903 Lendava. Največ kartonov je v ligi prejel naš nogometaš Ivan Makovec in sicer 9 rumenih ter 3 rdeče, največ minut pa je odigral Albert Račič, ki je vknjižil 2507 minut.

Tekme v Športnem parku Dob pri Domžalah si je ogledalo v letošnji sezoni 1610 gledalcev, v gosteh pa so bile tekme tudi dobro ogledane, saj si je tekme “Modrih” iz Doba na tujem ogledalo 2960 gledalcev.

Pred našo člansko ekipo je sedaj še nekaj treningov, nato bo sledila kratka pavza, da si fantje naberejo nove atome energije za prihajajočo sezono 2022/2023, novo zaporedno sezono v #2SNL.

Dobljanom in strokovnemu štabu za 11 zmago v letošnji sezoni ter dobro nogometno predstavo, prav tako pa tudi čestitke. Za dobro sezono, saj smo vsi skupaj uspešno prikrmarili skozi razburkane vode sezone 2021/2022.

Zahvala vsem, ki nam pomagate, da smo zmagovalci in nam stojite ob strani ob porazih, zahvala sponzorjem in donatorjem, še posebej glavnima pokroviteljema, Trojane, gostišče s tradicijo in Roltek d.o.o., Dob, kakor tudi Občini Domžale in Krajevni skupnosti Dob ter članom in članicam NK Roltek Dob, zahvala pa tudi vsem, ki pomagate pri organizaciji tekem ter skrbjo, da je naš športni park najlepši in najboljši. Posebna zahvala Ladu Vavpetiču za vedno super fotografije, prav tako pa posebna zahvala PGD Dob za varovanje tekem.

#VsiZaŠAMPIONEizDoba!

Avtor: G.H., Press NK Dob; Foto: Lado Vavpetič

Tagi