Mlinarji: ”Nogomet spada v domačo vas!”

Z vstopom Nogometnega kluba Radomlje v Prvo ligo Telemach so se njihove tekme preselile iz “domače vasi” v Domžale. Ta sprememba je na nedeljski tekmi proti Mariboru spodbudila navijače, da so izrazili željo po vrnitvi nogometa v svoje domače okolje. S transparentom, na katerem je pisalo ”Nogomet spada v domačo vas!”, so vodstvo kluba, da pojasni, zakaj je temu tako.

“Naš cilj v klubu in Športnem parku Radomlje je zagotoviti najboljše možne pogoje za delo in razvoj nogometašev. Zavedamo se pomena lastnega stadiona, kjer bi se vsi počutili kot doma,” so na klubski spletni strani zapisali Radomljani. Dodali so, da so v zadnjem obdobju že opravili številne korake, da bi prvoligaški nogomet končno pripeljal domov.

V Športnem parku Radomlje so tako že dokončali naslednje projekte: novo igrišče, parkirišče, montažne tribune ter ureditev okolice stadiona. Kljub tem izboljšavam pa je še vedno potrebno izpolniti nekaj kriterijev za gostovanje prvoligaškega nogometa. Klubska uprava obljublja, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da bi se prvoligaški nogomet vrnil v njihovo “domačo vas”.

Vodstvo kluba ima za navijače dobro novico: konec tega meseca, natančneje 28. avgusta ob 17:00, bodo v okviru pokala Pivovarna Union gostili Zagorje na domačem terenu. Vabljeni!

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Nik Moder / Sportida

Tagi