Mladinska selekcija Domžal v sredo z mladinsko ligo prvakov

Mladinska selekcija Domžal bo v sredo, 14. septembra, odigrala prvo tekmo 1. kroga Uefa Youth League. Gostovanje pri prvaku Švice ekipi BSC Young Boys se bo začelo ob 18. uri. Med potniki tudi štirje igralci članskega moštva.

Odprava Domžal se bo na pot podala v torek dopoldne. Po skupnem zajtrku sledi vožnja do italijanskega letališča Marco Polo, nakar bo aktualne mladinske prvake, ki so v prvenstvu prišli do treh zaporednih zmag, čakal dobro uro dolg let v Basel. Nemudoma po pristanku se bo moštvo odpravilo na tamkajšnji stadion in opravilo trening. Prihod v hotel Ibis Styles Basel City je predviden za 21. uro.

Glavni trener selekcije U19 Darko Birjukov: ”V Baslu smo nameščeni zaradi pomanjkanja namestitvenih kapacitet v Bernu. Ni idealno, a na to nimamo vpliva in moramo se prilagoditi. Bivali bomo torej 100 kilometrov stran od prizorišča tekme, bomo pa imeli na voljo več kot dovolj časa za ustrezno pripravo na švicarskega prvaka. Moštvo smo dobro analizirali. Si ogledali kar nekaj njihovih tekem in ugotovili, da gre za zelo drzno ekipo. Lani so v skupinskem delu igrali z Manchester Unitedom, Atalanto in Villarrealom. Pred tem tudi Juventusom. Kvaliteta nasprotnika je torej na najvišjem možnem nivoju, vendar tudi mi imamo svoje cilje. Pri tem nam bodo v pomoč trije članski nogometaši. Nick Perc, Emir Saitoski in Nikola Jovićević predstavljajo starejšo generacijo, zraven bo tudi Mitja Ilenič, ki je uradno še vedno mladinec. Moram povedati, da je to zelo velik plus. Fantje bodo s preostankom ekipe prvič trenirali v popoldanskih urah, se pa seveda vsi skupaj dobro poznajo že dlje časa.”

Domžalčani so v preteklih sezonah Uefa Youth League več kot dostojno zastopali barve Slovenije. Nazadnje so se vse do konca odlično upirali Empoliju, najboljši zasedbi iz Italije. Pred tem so Domžale po zmagi nad romunskim Viitorulom na prste stopile še tedanjemu aktualnemu prvaku Portu. Spomini na najelitnejše tekmovanje so torej izjemni, zato verjamemo, da bo tudi tokrat temu tako. Neposrednega prenosa s Švice ne bo. Dogajanje na tekmi boste lahko spremljali na uradnih klubskih kanalih, kjer bodo objavljeni tudi vrhunci srečanja in prvi odzivi glavnih akterjev.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi