Mladi dobski nogometaši na mednarodnem turnirju Rudanka CUP osvojili odlično 2. mesto

Vroči poletni dnevi niso le priložnost za trening in priprave na novo sezono, temveč so tudi priložnost za udeležbo na številnih turnirjih, ki jih ne manjka tako doma, kakor v tujini. Eden takšnih turnirjev vsako leto poteka v Doboju, mestu, ki sicer geografsko leži na severu Bosne in Hercegovine.

Naši nogometaši niso popolni neznanci v Doboju, saj so tam v preteklih letih že sodelovale in tekmovale tudi naše ekipe, na letošnjem poletnem turnirju 7. Rudanka Cup, ki je, kot vedno, potekal v organizaciji vedno odlične nogometne šole Skola fudbala “Rudanka” Doboj Omorika P.E.T. Na turnirju je tokrat sodelovala nogometna selekcija U12 NK Roltek Dob, ki jo vodi simpatični trener Aleksandar Vasilič, v vlogi asistenta pa se je odlično znašel Uroš Frankovič.

Naši mali junaki so na turnirju prikazali odlične nogometne predstave in v Slovenijo zasluženo tudi poleg medalj pripeljali pokal za osvojeno 2. mesto na turnirju, na katerem je sicer v tekmovanju U12 sodelovalo 10 ekip iz Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije in Slovenije.

Nebojša Kuzmič, organizator turnirja, poudarja, da so ekipe prikazale zelo atraktiven nogomet. Še posebej ga veseli, da je turnir potekal v pošteni in športni konkurenci in upa, da so vsi udeleženci turnirja ponesli lepe spomine iz Rudanke in Doboja.

Naj dodamo, da to ni bilo edino tekmovanje na turnirju, saj je Nogometna šola Rudanka, organizatorka tega prestižnega turnirja, minuli konec tedna v istoimenskem kraju Rudanka na območju mesta Doboj gostila več kot osemdeset ekip selekcij U9, U10, U11 in U12 iz Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije in Slovenije. Barve “Modrih” iz Doba sta branili 2 ekipi!

Poleg turnirja pa so bili naši nogometaši deležni tudi poletne osvežitve na kopališču z zabavnim imenom “Džungla”.

Pohvaliti velja organizacijo turnirja, zahvala pa je na mestu tudi naši ekipi, trenerju Aleksandru in njegovemu asistentu Urošu za so-organizacijo ter tehnično podporo na mednarodnem gostovanju.

Zahvala vsem pokroviteljem kluba in staršem naših nogometašev, skupaj smo najmočnejši in zmagoviti!
Čestitke za osvojeno prestižno mednarodno lovoriko!

📝Gregor Horvatič, Press NK Dob
📸UrošFrankovič, NK Dob

Tagi