Mlade Radomljanke konec tedna nabirale zmage

Vikend dekliškega nogometa v Športnem parku Radomlje je poskrbel za super rezultate mlajših selekcij ŽNK Radomlje. Selekciji do 17 in 15 let sta slavili novo zmago, odlično pa je novo sezono odprla tudi ekipa do 13 let.

ŽNK RADOMLJE MEDEX DU17 – ŽNK ALUMINIJ DU17 3:1 (1:0)

Strelke: Špela Gerbec (9′), Taia Doles (78′), Tajda Mujezinović (81′); Barbara Krivec (88′).
ŽNK Radomlje Medex DU17: Maruša Rupnik (83′ Katja Prelovšek), Lara Volavšek, Brina Omejec-Židan, Ula Osolnik, Nika Slapnik, Taia Doles, Špela Gerbec (77′ Anamarija Močnik), Kaja Prelovšek, Ayla Skenderović (66′ Tajda Mujezinović), Taja Jakopič (81′ Žana Galjot), Neža Žagar. Trenerka: Katarina Jagarinec.
ŽNK Aluminij DU17: Saša Trunk, Ula Grm, Lucia Butolen (81′ Ema Anemari Premzl), Nina Popušek (75′ Nuša Vaupotič), Lara Zorman (46′ Adrijana Špindler), Barbara Krivec, Sanja Lipič, Lorena Viher (81′ Maja Veis), Žana Gajšt, Eli Bezjak, Pia Lozinšek. Trener: Sebastjan Jambriško.

Kadetinje ŽNK Radomlje Medex so se tudi na četrti tekmi državnega prvenstva veselile zmage. Ekipa Katarine Jagarinec je pod žarometi Športnega prarka Radomlje premagala ligaške novinke iz Kidričevega. Radomljanke so z golom Špele Gerbec povedle v deveti minuti srečanja, na potrditev točk pa je bilo potrebno počakati do končnice. V 78. minuti je prednost podvojila Taia Doles, tri minute kasneje je bila uspešna še Tajda Mujezinović. Pod častni zadetek Aluminija se je v 88. minuti podpisala Barbara Krivec.

Državno prvenstvo se za kadetsko selekcijo ŽNK Radomlje Medex nadaljuje po reprezentančnem premoru, rumenosrčne bodo 23. septembra gostovale v Ajdovščini.

ŽNK RADOMLJE DU15 – ŽNK CERKLJE DU15 4:1 (0:0)

Strelke: Zala Zrim (31′), Katja Urankar (32′), Tajda Mujezinović (41′), Nika Pirc (53′); Ema Malgaj (60′).
ŽNK Radomlje DU15: Maša Erjavec, Aneli Kutin Prešeren, Tijana Tišler, Lina Povše, Tajda Mujezinović, Katja Urankar, Zala Zrim, Kelin Gerželj, Lana Tatarovac, Lana Dolenc, Lana Brugger, Kim Zadravec, Janja Majhenič, Alina Vekić, Nika Pirc. Trenerka: Karmen Ulbin.
ŽNK Cerklje DU15: Živa Rupar, Ela Gašperlin, Ema Malgaj, Samira Musić, Natalija Globočnik, Ema Kustec, Neža Kovačič, Lana Čabraja, Ema Rekar, Ula Jeraj, Lana Fon, Sara Strajnar. Trenerka: Simona Jelovšek.

Selekcija ŽNK Radomlje DU15 je sezono 2023/24 odprla z zmago v Šentjerneju, na prvi domači preizkušnji pa je v nedeljskem večeru premagala ŽNK Cerklje. Zasedba trenerke Karmen Ulbin in pomočnika Roka Šrimpfa je do novih točk prišla z dobro predstavo, ki jo je z zadetki nadgradila v drugem polčasu. Mrežo nasprotnic je v prvi minuti nadaljevanja tekme načela Zala Zrim, minuto zatem je bila uspešna še Katja Urankar. Tajda Mujezinović, ki je zadela tudi na kadetski tekmi, je v 41. minuti povišala prednost, dvoboj pa je bil dokončno odločen v 53. minuti, ko je v polno merila Nika Pirc. Gorenjke so po strelu Eme Malgaj zadele v zadnji minuti dvoboja.

Radomljanke nova preizkušnja čaka v nedeljo, 24. septembra, ko v Radomljah v četrtem krogu prvenstva gostuje Olimpija. Dvoboj z ajdovskim Primorjem je bil na željo hčera burje preložen na 27. september.

ŽNK RADOMLJE DU13 – ŽNK KOPER OBALA DU13/ŽNK OLIMPIJA DU13/ŽNK LJUBLJANA DU13

ŽNK Radomlje DU13: Ula Špende, Eva Kavčnik, Ota Stipančevič, Taja Zrilič, Nejla Rastoder, Elina Hamulić, Nuša Šegedin, Kaja Brus, Lara Pustotnik, Mia Džafić, Brina Zajc. Trenerka: Tija Vrhovnik.

Deklice, ki nastopajo za ŽNK Radomlje DU13, so na domačem igrišču odigrala uvodni turnir državnega prvenstva. Rumena ekipa trenerke Tije Vrhovnik in pomočnice Nee Podbevšek je delo na treningih potrdila z odličnimi igrami in rezultati. Mlade Radomljanke so uvodoma remizirale s Koprom, nato pa so dobro predstavo kronale z dvema zmagama, premagale so Olimpijo in Ljubljano.

Konec tedna sta bili aktivni tudi najmlajši selekciji. Ekipa ŽNK Radomlje DU11 je pod vodstvom Katarine Gadnik gostila dvoboj s fantovsko zasedbo NK Ljubljane, Karmen Ulbin in Taja Vrhovnik pa sta selekcijo ŽNK Radomlje DU9 popeljali na turnir v Ihan, kjer so bile odigrane tekme z NK Črnuče, NK Ihan in NK Jezero Medvode.

ŽNK Radomlje; Foto: milosmilosevicfilms.com

Tagi