Mlade Radomljanke državne podprvakinje

Dekleta Ženskega nogometnega kluba Radomlje so državne podprvakinje v starostni kategoriji do 13 let.

Državno prvenstvo za deklice do 13 let se je po osmih turnirjih rednega dela sezone zaključilo s finalnim turnirjem v soboški Fazaneriji. Rumenosrčna zasedba trenerke Tije Vrhovnik si je z zmago v zahodni skupini priigrala uvrstitev v polfinale zaključnega turnirja in borbo od prvega do četrtega mesta.

Mlade Radomljanke so se v polfinalnem dvoboju pomerile z Muro Nono. Rumene so v obračunu z gostiteljicami turnirja večji del tekme narekovale tempo igre in bile ob bučni podpori staršev podjetnejše nasprotnice, pobudo pa so kronale v 15. minuti, ko je v polno merila Elina Hamulić.

Domačinke so do izenačujočega zadetka prišle tik pred koncem rednega dela srečanja, ko je zadela Lana Kramberger, zato je odločitev o finalistkah padla po izvajanju kazenskih udarcev. Ula Špende je zaustavila šesti strel Sobočank, odločilen udarec za napredovanje v finale pa je izkoristila Brina Zajc.

Radomljanke so se v velikem finalu pomerile z Aluminijem, ki je bil najboljši v vzhodni skupini. Kidričanke so v spopadu za naslov državnih prvakinj hitro dosegle dva zadetka, s tretjo žogo v radomeljski mreži pa je bilo srečanje dokončno odločeno. Štajerke so v nadaljevanju finala z disciplinirano igro v obrambi obdržale zajetno rezultatsko prednost in Radomljankam zadale šele prvi spomladanski poraz.

Dekleta v rumenem so se domov vrnila s srebrnimi kolajnami, ki jih je podelila Nuša Ladinek, trenerka v strokovnem štabu ženske članske reprezentance Slovenije. Na finalnem turnirju so rumeni dres oblekle Ula Špende, Zoja Mravlja, Ula Krmavnar, Brina Zajc, Kaja Brus, Mia Džafić, Lara Pustotnik, Tara Vajd, Nuša Šegedin, Elina Hamulić, Taja Zrilić, Loti Spreitzer, Eva Kavčnik in Ota Stipančevič. Ob Tiji Vrhovnik so trenersko ekipo sestavljale še Nea Podbevšek, Karmen Ulbin in Katarina Jagarinec.

»Zelo sem ponosna na dekleta. Skozi celotno sezono so napredovala tako individualno kot ekipno. Kljub uspešni rezultatski sezoni me najbolj veseli to, da so se postopoma oblikovale v pravo ekipo, ki se bori skupaj in druga za drugo. Zahvaljujem se tudi njihovim staršem, ki jim stojijo ob strani in jih športno spodbujajo s strani igrišča. Prav njihovo navijanje je dalo finalnemu turnirju še dodaten čar in pripomoglo k dobremu vzdušju,« je po osvojenem drugem mestu dejala trenerka Tija Vrhovnik.

Selekcija ŽNK Radomlje DU13 bo sezono skupaj z dekleti DU11 sklenila konec junija na Dunaju, z nastopom na mednarodnem turnirju Champions Trophy.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: Peter Dominko

Tagi