Minuli konec tedna ponudil nove preizkušnje za mlajše selekcije ŽNK Radomlje

Minuli konec tedna je ponudil nove preizkušnje za mlajše selekcije ŽNK Radomlje. Ekipa DU15 je dobila še tretjo tekmo državnega prvenstva, za selekcijo DU13 pa je prvi turnir nove sezone.

Kadetinje v soboto niso imele ligaških obveznosti, saj bo dvoboj z ŽNK Krim odigran v nadomestnem terminu. Je pa selekcija do 17 let že v petek gostovala v Kranju, kjer se je merila z ekipo Zarice U15. Dekleta v rumenem so Gorenjce ugnale z izidom 4:0, mrežo gostiteljev je dvakrat zatresla Gala Dasović Ravnik, zadetek sta prispevali še Katjuša Kern in Nikki Kobal.

Selekcija DU15 se lahko po treh krogih državnega prvenstva pohvali, da še ni oddala točke. Zasedba Marike Prošek in Monike Boh je bila v soboto po preobratu boljša od ekipe Renče Primorje. Za slavje z izidom 1:6 so zadele Alicija Brinovec, Špela Gerbec, Ajda Zajc, Ana Marija Kršljin Stojić in Taja Strgar.

“Za nami so prve tri tekme, s katerimi smo zelo zadovoljni. Igralke so na igrišču prevzele pobudo in si s kombinatorno igro priborile odlične rezultate. Med strelke se je vpisalo že pet deklet, na kar smo zelo ponosni. Konkurenca v ženskem nogometu je vsako leto večja, zato se zavedamo, da nas čaka še ogromno dela. Kratkoročno si želimo manj nihanj v igri, hitrejšega tempa ter več konkretnosti in samozavesti v zaključkih napada. Jeseni bomo morali še naprej trdo delati, ohranjati osredotočenost ter na vsakem treningu kazati željo po napredku,” po uvodnih preizkušnjah pravi Marika Prošek.

Trenerka se v imenu ekipe zahvaljuje tudi za spodbudo s tribun: “Na koncu se je potrebno zahvaliti tudi staršem za pozitivno spodbujanje posameznic in ekipe skozi vse tri tekme. Z njihovo podporo in pomočjo lažje prebrodimo trenutke, ko ne gre vse po načrtih.”

RENČE PRIMORJE DU15 – ŽNK RADOMLJE DU15 1:5 (1:4)
Strelke: Nami Tanjić (10′); Alicija Brinovec (17′), Špela Gerbec (19′), Ajda Zajc (35′), Ana Marija Kršljin Stojič (41′), Taja Strgar (59′)
ŽNK Radomlje U15: Katja Prelovšek, Lara Volavšek, Ula Osolnik, Nika Slapnik, Taia Doles, Špela Gerbec, Ajda Zajc, Ana Marija Kršljin Stojič, Alicija Brinovec, Kaja Poglednik, Taja Strgar, Tisa Podkrajšek, Anamarija Mušič.

S septembrom so se v tekmovalni ritem vrnila tudi dekleta, ki nastopajo v Ligi DU13. Prvi turnir sezone je bil v soboto odigran v prestolnici, na igrišču Krima. Varovanke Katarine Gadnik in Tije Vrhovnik so se merile z vrstnicami iz vrst ŽNK Cerklje, ŽNK Krim in Dekani Obala.

“Vesela sem, da smo po dolgem času zopet lahko odigrali uradne tekme. Imamo zelo heterogeno skupino, sestavljeno iz nekaj dolgoletnih igralk, nekaj igralk pa se nam je pridružilo na novo,” vtise po prvem turnirju strne Tija Vrhovnik.

Ekipa na treningih išče dodaten napredek: “Na treningih nas čaka še veliko dela, so pa dekleta že sedaj mnogo stvari s treningov prenesla tudi na igrišče, kar je dobra popotnica za naprej. Glavni cilj je, da dekleta vzljubijo nogomet ter se resno udeležujejo treningov, kjer poleg resnega dela seveda ne manjka tudi dobre volje.”

ŽNK RADOMLJE DU13 – ŽNK CERKLJE DU13/ŽNK KRIM DU13/DEKANI OBALA DU13
ŽNK Radomlje DU13: Maša Erjavec, Lea Križnar, Aneli Kutin Prešeren, Bela Manfreda, Lana Brugger, Ana Kočevar, Špela Ana Bremšak, Tajda Mujezinović, Maruša Magdič Močnik, Reza Pišek.

Včeraj so bila prvič to sezono aktivna dekleta, ki klubske barve zastopajo v ligi MNZ Ljubljana U10.

Rumenosrčne ob tem pošiljajo vabilo, da se jim na treningih pridružijo tudi nova dekleta. Učenke prvega, drugega in tretjega razreda se lahko v septembru vsak petek preizkusijo na brezplačnem treningu. Več o tem na tej povezavi.

KOLEDAR AKTIVNOSTI SELEKCIJ V TEM TEDNU

  • Sobota: ŽNK GAŽON DU17 – ŽNK RADOMLJE DU17 (Gažon, ob 11:00)
  • Nedelja: ŽNK RADOMLJE DU15 – ŽNK NONA POMURJE DU15 (Radomlje, ob 11:00)
  • Nedelja: ŽNK RADOMLJE – PRIMORJE GAIA NATURELLE (Radomlje, 16:00)

 

Tagi