Med rumenosrčnimi tudi Tinkara Testen iz Mengša

Predstavljamo vam naslednjo novinko med rumenosrčnimi. Tinkara Testen, praktično domačinka iz bližnjega Mengša, bo kariero nadaljevala v dresu Ženskega nogometnega kluba Radomlje.

Tinkara, ki se v Radomlje seli iz Ženskega nogometnega kluba Krim, se je z žogo prvič srečala s štirimi leti prav v domačem kraju. Za fantovske selekcije Nogometnega kluba Laby’s Mengo je igrala do lanske sezone, s prestopom med rumene pa odpira novo poglavje obetavne kariere.

ŽNK Radomlje sem spremljala že dolgo časa. Najbolj me je pritegnil njihov trud, ki ga vlagajo v klub in igralke. Verjamem, da mi lahko Radomlje ponudijo vse, kar potrebujem za napredek. Veselim se sodelovanja z njimi,” pravi Tinkara, ki se je Krimu kot desetletnica pridružila na pobudo Tine Kelenberger, tedanje trenerke ljubljanskega kluba.

Petnajstletnica bo sprva igrala za kadetsko selekcijo rumenih. V novo poglavje vstopa z jasnimi cilji. “Želim si čim večje minutaže in dodatnega napredka. Mislim, da bomo kot ekipa dobro sodelovale, zato pričakujem tudi veliko zmag,” pravi reprezentantka, ki zaradi okrevanja po operativnem posegu nekaj časa še ne sme trenirati, a treninge novih soigralk spremlja ob robu zelenice.

Kadetinje Radomelj so po žrebu dobile seznam nasprotnic v novi sezoni, uvodoma bodo gostovale v Šentjurju. S kakšnimi pričakovanji obrambna igralka vstopa v novo sezono?  “Mislim, da smo se vse novinke dobro vklopile v ekipo in bomo dobro sodelovale. V pripravljalnem obdobju se bomo dobro uigrale in trenirale. Ekipe v kadetski ligi so dobre, zato menim, da bo prvenstvo letos dokaj napeto,” napoveduje najstnica.

Nove soigralke je pred tedni spoznala že na turnirju v Italiji. Prilagajanje na novo ekipo je olajšalo tudi dejstvo, da se ji je v Radomljah pridružilo še nekaj igralk Krima. “Ni lahko prestopiti v drug klub, sploh pa, ko igraš nekje že več let. Vesela sem, da se je za Radomlje odločilo še nekaj mojih soigralk iz Krima, saj vem, da mi bo tako veliko lažje. Odhod je bil za vse zelo čustven, vendar se je vsaka posameznica odločila tako, kot meni, da je najbolje zanjo. Vesela sem, da bo z mano tudi nekaj mojih najboljših prijateljic, s sprejemom v novo ekipo pa ni bilo težav,” se veseli nova igralka rumenih.

Ob tem ponosno pove, da je njen največji vzornik oče Marjan, ki jo spremlja že vse od pričetka kariere. “Če me ne bi spodbujal, morda sploh ne bi več igrala nogometa,” še pravi Tinkara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ŽNK Radomlje (@znkradomlje)

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi