Matej Rožič Mavrič pred prvo tekmo Radomljank: »Videti želim igrive Radomlje«

Z nedeljskim gostovanjem v Velesovem se za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex pričenja sezona 2024/25. Rumenosrčne se bodo uvodoma pomerile s Cerkljankami.
.

V državnem prvenstvu bo po prvič po sezoni 2017/18 spet zaigrala deseterica ekip, novi imeni v druščini klubov štajerski zasedbi, ŽNK Aluminij Kidričevo in NK Maribor Tabor, ki se po nekaj letih vrača premora v članski nogomet. Novo sezono Ženske nogometne lige Triglav bodo s srečanjem v Nogometnem centru Velesovo odprle prav Cerkljanke in Radomljanke.
.

Žreb v Nacionalnem nogometnem centru Brdo je odločil, da bo prvi krog prvenstva postregel s ponovitvijo uvoda lanskoletne sezone. Nogometašice ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex so se tudi lani srečale že ob odprtju ligaškega tekmovanja, dvoboj na Gorenjskem pa se je tudi po zaslugi Maje Zajc, ki se je pozimi vrnila v Radomlje, končal brez zmagovalk in z izidom 0:0.
.

Radomljanke v sezono 2024/25 vstopajo z novo predsednico in trenerjem. Andrejo Leskovšek McQuarrie je na čelu kluba nasledila Sandra DamijanAljaža Gornika pa je po skoraj petih letih na klopi članske ekipe nasledil Matej Rožič Mavrič. Zaradi študija v ZDA je devet let dolgo rumenosrčno zgodbo prekinila Ana Gerjolj, bivši reprezentant pa je v poletnem prestopnem obdobju pozdravil štiri novinke. Ob povratnici Joni Javorič lahko za nastop v članskem prvenstvu konkurirajo še Sara MedićBarbara Pšeničnik in Varja Špiler, ki se je izkazala s tremi zadetki na zadnji pripravljalni tekmi v Ajdovščini.
.

Rumena zasedba je v pripravah odigrala pet tekem ter ob ajdovskem Primorju premagala še Gažon in graški GAK. Avstrijski drugoligaš Südburgenland in italijanski prvoligaš Sassuolo sta bila premočna za ekipo, zaščitni znak katere ostajata mladost in veliko talenta.
.

»Mislim, da je cilj vseh trenerjev, da dvignemo ligo na višjo raven. Takšne cilje smo zastavili tudi v Radomljah. Upam, da bomo z našim dobrim delom v prihodnje preprečili odhod rosno mladih igralk v tujino,« je na novinarski konferenci, ki jo je pred začetkom sezone organizirala Nogometna zveza Slovenije, uvodoma dejal Matej Rožič Mavrič.
.

Kakšno igro novi strateg rumenosrčnih pričakuje od svojih varovank? »Videti želim predvsem igrive Radomlje, želim, da so dekleta sproščena, da pokažejo igrivost in si zagotovijo čim višjo minutažo, ki je glede na mladost ekipe prepotrebna za to, da bodo lahko v prihodnjih letih nastopale samozavestno in krojile vzpon lige, ki se dobro razvija.«
.

»Z naše strani je treba postaviti dobre temelje, da bodo mlade igralke konkurenčne dvema kluboma, ki sta v prednosti pred ostalimi. To ne pomeni, da bomo nastopali z belo zastavo, na vsaki tekmi bomo skušali zmagati. Cilj je, da dekleta igrajo brez strahu in prikažejo dopadljivo igro. Na koncu sezone se bo videlo, kako uspešni smo bili,« je še dejal Primorec na klopi rumenih.
.

Nedeljska tekma v Velesovem se bo pričela ob 11. uri, tudi s prenosom na spletni strani NZS.
.

Peter Dominko; Foto: ŽNK Radomlje Medex
Tagi